EtusivuReseptitOta yhteyttä

Taivaallinen tiramisu on yksinkertaisuudessaan nerokas juustokakku. Ei vaikeita liivatteita tai turhia kermavaahtoja. Perinteinen italialainen tiramisu valmistetaan kananmunista, mascarponesta, sokerista ja kahvista, ja tietysti perinteisistä lady finger-kekseistä! Me halusimme lisätä tähän tiramisuun lorauksen Baileys-kermalikööriä pehmentämään kahvia ja korostamaan juustokakun kermaisuutta.

Voit leipoa tiramisun vallan mainiosti ilman Baileysiä ja käyttää sen sijaan vahvaa kahvia tai kuten Italiassa on tapana, espressoa.

Tiramisun pehmeys ja täyteläiset maut ovat hurmanneet herkuttelijoita ympäri maailman. Sen leipominen on helpompaa kuin uskotakaan!

Tiramisu

Noin 17 cm halkaisijan vuoka ja vähintäänkin 8 cm korkea vuoka.

  • 250 g mascarponea
  • 3 kananmunaa
  • 1,5 rkl sokeria
  • 50 ml Baileys-kermalikööriä
  • 1 pkt ladyfinger/savoyard-keksejä
  • 2 dl erittäin vahvaa kahvia tai espressoa

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Huomioithan, että valkuaisiin ei saa mennä tippaakaan keltuaista!

Vaahdota ensin valkuaiset kevyeksi marengiksi - valkuaisvaahto on valmista kun marenkihuiput pysyvät muodossaan. Vaahdota samalla vatkaimella keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mascarponejuusto ja 30 ml Baileys-kermalikööriä keltuais-sokerivaahtoon samalla voimakkaasti vaahdotusta jatkaen. Nostele marenki kevyesti mascarpone-munaseokseen, pyöräytä kevyesti tasaiseksi nuolijalla. Kokoa tiramisu joko isoon vuokaan tai pieniin annosastioihin.

Yhdistä loput Baileys-kermalikööriä ja vahva kylmä kahvi. Upota keksit yksi kerrallaan noin 3 sekunnin ajaksi sokeripuoli alaspäin kylmään kahviin. Riittää, että keksit ovat kauttaaltaan dipattu kahviin. Mikäli keksit ovat vanhemman puoleisia ja erityisen kuivia voit pitää niitä kahvissa hiukan pidempäänkin. Tärkeää on kuitenkin kostuttaa keksit kauttaaltaan!

Asettele keksit tiiviiksi kerrokseksi haluamasi tarjoiluastian pohjalle sokeripuoli ylöspäin, älä lado keksejä päällekkäin. Peitä keksit puolella tiramisuseoksesta. Toista keksien kostuttaminen ja asettele toinen tiivis kerros keksejä seoksen päälle. Kaada loput tiramisuseoksesta keksien päälle ja tasoita pinta. Nosta tiramisu jääkaappiin vähintäänkin neljäksi tunniksi jähmettymään, mielellään jopa yön yli. Koristele tiramisu hetki ennen tarjoilua tummalla sokeroimattomalla kaakaojauheella.

Tiramisu säilyy jääkaapissa noin 2-3 vuorokautta.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, leipomus, tiramisu, juustokakku, kahvikakku, kahvijuustokakku, Baileys kermalikööri, likööri, savoyard, savoyardkeksit, ladyfingers, lady fingers, sormikeksit, mascarpone, mascarponejuusto, mascarponetuorejuust, mascarpone juusto, italialainen tiramisu, italiainen kakku, jälkiruoka, pehmeä, suussa sulava

⇢ Seuraavalla sivulla: Kahvikehrät
⇠ Edellisellä sivulla: Ruisrieskat


Ei arvosteluja vielä!Sinun arvosanasi:Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Kesä lähestyy ja leivonnaisissa maistuvat mm. raparperi ja mansikka!
Kirpsakan makea mansikka-raparperipaistos vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact