EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Perinteinen runebergintorttu ihastuttaa myös kahvikakun muodossa. Viimeistele runebergin kakku tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla.

Runeberginkakku saa makunsa mantelirouheesta, rommista ja karvasmantelista. Mureutensa se saa hirvensarvisuolasta, jota on saatavilla apteekeista. Hirvensarvisuolan voi halutessaan korvata 1,5 teelusikallisella leivinjauhetta. Keksimuruksi käyvät mm. murustetut piparit ja murokeksit ja näkkileipämuru.

Runeberginkakkua ei kostuteta erikseen vaan kostutukseen tarkoitettu alkoholi, rommi tai punssi, lisätään kakkutaikinaan!

Runebergintorttukakku

10x20 cm kahvikakku.

  • 150 g voi
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 kpl isoja kananmunia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl keksimuru/leipämuru
  • 1,5 dl mantelirouhetta
  • 1,5 tl kardemummaa
  • 1 tl hirvensarvisuolaa
  • 0,5 dl täysmaitoa/kermaa
  • 0,5 dl tummaa rommia/punssia
  • 5 tippaa karvasmanteliöljyä

Päälle:

  • Vadelmahilloa
  • Tuoreita vadelmia
  • Tomusokerikuorrutetta

Ota voi huoneen lämpöön pari tuntia ennen leipomista. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia. Lisää kananmuna samalla voimakkaasti vaahdotusta jatkaen.

Yhdistä vehnäjauho, keksimuru, mantelimuru, kardemumma ja hirvensarvisuola. Yhdistä maito ja rommi. Lisää kuivia aineita ja nestettä vuorotellen voi-sokerivaahtoon, aloittaen ja lopettaen kuivilla aineilla. Käytä nuolijaa tai puulusikkaa. Viimeiseksi taikinaan lisätään karvasmanteli. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun/leivinpaperoituun 10x20 cm vuokaan. Tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes cocktailtikkuun ei jää märkää taikinaa ja reunat ovat hiukan irti vuoasta.

Anna runeberginkakun jäähtyä vuoan alla.

Voitele kakun pinta runsaalla vadelmahillolla. Koristele tuoreilla vadelmilla ja tomusokerikuorrutteella. Sekoita 4 rkl tomusokeria ja tilkka viileää vettä löysäksi tahnaksi.

Runeberginkakku säilyy jääkaapissa noin viikon.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, perinneleivonta, runebergintorttu, runebergin torttu, runebergin kakku, runeberginkakku, kahvikakku, mantelikakku, rommikakku, runebergin kahvikakku, punssi, rommi, kuivakakku, kahvi kakku, kansallisrunoilija, karvasmanteli, karvasmanteliaromi, karvasmanteliöljy

⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Lakulaskiaispullat
⇠ Edellisellä sivulla: Runebergintorttu


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Kevään juhlapöytiä komistavat mm. nämä herkut: raparperi-britakakkua, Sacher-kakkua ja pehmeää päärynäkakkua!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact