EtusivuReseptitOta yhteyttä

Lastenjuhlien suosikkikakku, Ryhmä Hau -teemakakku, on yllättävän helppo leipoa. Kaupan valmiit kakkukuvat ovat näyttävä ja kätevä tapa tuunata teemakakku. Värjää kermavaahto teemaan sopivaksi ja täytä kakku lasten suosikkimauilla, kuten mango- ja kinuskikermalla!

Täytekakut kannattaa leipoa kahden päivän aikana. Paista kakkupohja päivää ennen kokoamista, jotta pohja pysyy kasassa leikatessa ja kasatessa. Viimeistele kakku syötävällä kakkukuvalla vasta hetki ennen tarjoilua.

Ryhmä Hau -teemakakku

20 cm halkaisijan täytekakku.

Kakkupohja:

  • 3 kpl kananmunia
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • Väliin appelsiinihilloa sekä mango- ja kinuskimoussea
  • Kostutukseen Jaffaa, noin 1 dl
  • Koristeluun 2 dl elintarvikevärillä siniseksi värjättyä kermaa vaahdotettuna
  • 1 dl vispikermaa punaiseksi värjättynä ja vaahdotettuna
  • Ryhmä Hau eli Paw Patrol -kakkukuva, joita löytyy ruokakaupoista ja leivontatarvikekaupoista

Ota kananmunat huoneenlämpöön pari tuntia ennen leipomista. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 10 minuuttia. Vaahto on sopivaa, kun vispilästä jää selvä jälki vaahtoon. Siivilöi vehnäjauhot muna-sokerivaahtoon ja nostele sekaisin nuolijalla. Sekoita kunnes jauhot ovat tasaisesti massan seassa. Pohjusta 20 cm halkaisijan kakkuvuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 10-15 minuuttia.
Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi joko nuolijalla tai vispilällä.

Paista kakkupohjaa 180 asteessa noin 25-35 minuuttia, kunnes puiseen cocktailtikkuun ei jää märkää taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassaan. Irrota kakkupohja vuoasta pyöräyttämällä paletti- tai voiveitsellä vuoan reunoja myöten. Irrota leivinpaperi varovasti kakun pohjalta. Tasoita paistopinta sahalaitaisella puukolla. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku asettamalla paistossa päällimmäisenä ollut osa alimmaiseksi. Päällimmäiseksi tulee tasainen pohjapuoli, jotta kakun pinnastakin tulee tasainen. Valmista täytteet kakun kokoamispäivänä.

Pohjusta kakkuvuoka leivinpaperilla. Irrota kypsä kakkupohja voiveitsen tai paletin avulla.

Mangotäyte:

  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g creme fraichea
  • 80 g mangososetta
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 tl liivatejauhetta
  • 1 rkl vettä

Turvota liivatejauhe purkin ohjeen mukaisesti vedessä noin viiden minuutin ajan. Kuumenna liivate mikrossa juoksevaksi. Tarkkaile mikroa sillä liivate kuohuu herkästi reunojen yli kuumetessaan! Anna liivatteen jäähtyä hetki, jotta kerma ei sula. Lisää lämmin, ei kuuma, liivate mangososeen sekaan samalla vispilällä sekoittaen.

Vaahdota kerma, turvota liivatejauhetta vedessä noin 5 minuuttia.

Vaahdota kerma vaahdoksi. Lisää creme fraiche ja tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Sekoita nokare kermavaahto-creme fraiche -seosta mangososeen sekaan. Näin tasoitat seoksien lämpötilat ja liivate ei jähmety liian nopeasti/liian hitaasti. Nostele loputkin kermaseoksesta mangososeen sekaan. Anna jähmettyä hetki, jotta täyte on helpompi levittää kakkupohjalle.

Kuumenna liivate varovasti mikrossa. Kaada liivate mangososeen joukkoon.
Nostele kermavaahto mangososeeseen.

Kinuskitäyte:

  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g creme fraichea
  • 1, 25 dl kinuskikastiketta

Vaahdota kerma, lisää creme fraiche ja kinuskikastike. Maista ja lisää maun mukaan kinuskikastiketta!

Kostuta pohjakerros kevyesti Jaffalla. Levitä kinuskimousse. Paina keskikerros kevyesti täytteen päälle, katso että kerros on tasainen. Kostuta Jaffalla. Levitä keskikerrokseen mangomousse. Paina päällimmäinen kakkupohja sileä pinta ylöspäin kevyesti täytteen päälle. Tarkista, että kakku on suorassa ja pinnalta tasainen. Kostuta pinta Jaffalla.

Irrota leivinpaperi. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan sahalaitaisella veitsellä.
Aloita kakun kokoaminen paistossa päällä olleella pohjalla.
Kostuta Jaffalla ja sivele appelsiinihillolla.
Levitä kinuskitäyte tasaisesti pohjan päälle. Paina päälle toinen pohja ja toista kostutus ja hillotus.
Levitä mangomousse appelsiinihillon päälle. Nosta päällimmäiseksi paistossa alimmaisena ollut pohja.
Paina tasaiseksi ja tarkista kakun suoruus. Kostuta pinta.

Vaahdota 2 dl vispikermaa ja 1,5 rkl tomusokeria kermavaahdoksi. Sido kakun murut ohuella kermakerroksella joka puolelta kakkua. Nosta kakku kylmään hetkeksi, noin 30 minuuttia. Värjää loppu kermavaahto pastavärillä, elintarvikevärillä, Paw Patrolin siniseksi. Vaahdota sillä välin desi vispikermaa vaahdoksi, värjää kermavaahto pinkiksi pastavärillä. Kuorruta kakku sinisella kermavaahdolla reunoilta paksulti ja levitä tasaiseksi palettiveitsellä. Levitä ohut kerros pinkkiä kermaa kakun pinnalle.

Levitä ohut kerros kermavaahtoa kakun ympäri, jotta kakun murut pysyvät kiinni kakussa.
Värjää loppu kermavaahto elintarvikevärillä Ryhmä Haun sinisellä ja kuorruta kakku.
Asettele kakkukuva varovasti keskelle kakkua.

Aseta Ryhmä Hau eli Paw Patrol -kakkukuva keskelle kakkua varovasti. Tasoita pinta kevyesti sormin. Pursota pinkkiä kermaa russian tip -tyllalla kakun reunoille. Russian tip -tyllalla saat kauniit kukat yhdellä pursotuksella. Osoita pursotin pussi suoraan pystysuorassa alaspäin ja purista kevyesti kermaa samalla pussia ylöspäin nostaen. Harjoittelu tekee tässäkin lajissa mestarin! Pursota aluksi vaikkapa leivinpaperille ja kauho kerma takaisin pussiin!

Russian Tip -tyllalla saat pursotettua yhdellä kertaa kokonaisen kukan.
Pinkit kukat koristavat Ryhmä Hau -kakun reunoja.

Tarjoile kakku samana päivänä, sillä kakkukuva ei säily hyvänä kakun päällä montaa päivää.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, paw patrol -teemakakku, täytekakku, mangomousse, kinuskimousse, mango-kinuskikakku, lastenkakku, ryhmä hau -kakku, teemakakku, kakkukuva, sokerikuva, russian tip, tylla

⇢ Seuraavalla sivulla: Kanapiiraat
⇠ Edellisellä sivulla: Omenaleipä


Lukijoiden arvosana:

****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact