EtusivuReseptitOta yhteyttä

Mehevä sekaleipä saa makua ja rakennetta tuoreesta omenaraasteesta. Omenaleipä sopii erinomaisesti esimerkiksi keittojen kanssa!

Omenaleipä

Yksi limppu.

  • 300 g vettä, haaleaa
  • 10 g suolaa
  • 7 g kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
  • 145 g omenaraastetta
  • 325 g vehnäjauhoja
  • 200 g hiivaleipäjauhoja
  • 5 g sokeria
  • 25 g kasviöljyä

Yhdistä kaikki aineet ja vaivaa taikinaksi monitoimikoneessa koukulla noin 10 minuuttia. Käsin taikinaa saa vaivata ainakin 15 minuuttia. Ripottele taikinan pinnalle kevyesti vehnäjauhoja. Jauhot imevät levon aikana omenaraasteesta irtoavaa kosteutta. Anna taikinan levätä 40 minuuttia.

Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla reunoja myöten tai voitele pitkän mallinen noin 2 litran vuoka kevyesti. Ripottele vuoan pohjalle kevyesti jauhoja. Kaada taikina vuokaan ja venytä kevyesti vuoan malliseksi. Voit myös vuoan puuttuessa kaataa taikinan pellille ja kevyesti muotoilla siitä pitkä limppu. Anna leivän nousta vuossa noin 1 tunnin ajan, kunnes taikina on reunojen korkeudella ja ilmavan kimmoisa kosketukselle.

Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes leipä on ottanut kauniisti väriä myös pohjasta. Kumoa leipä vuoasta ja koputa pohjaa sormenpäillä, mikäli ääni on kumea on leipä kypsä!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, omenaleipä, syysleipä, maalaisleipä, sekaleipä, ruokaleipä, vehnänen, leipä, limppu, omenalimppu

⇢ Seuraavalla sivulla: Ryhmä Hau -teemakakku
⇠ Edellisellä sivulla: Veera leipoo - Paistettu punaherukka-juustokakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact