EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Mehevä sitruskahvikakku maustetaan sitruunan ja appelsiininkuorella. Helppo kahvikakku säväyttää kahvipöydässä!

Sitruskahvikakku

Yksi 1,8 l kakku.

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 kpl kananmunia
  • 1,5 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunankuoriraastetta
  • 2 tl appelsiininkuoriraastetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Ota voi ja kananmunat huoneenlämpöön pari tuntia ennen leipomista. Voit hätätilanteessa pehmittää voita kevyesti mikrossa. Voitele 2 litran kakkuvuoka vuokaspraylla kauttaaltaan. Käyttäessäsi vuokasprayta sinun ei tarvitse korppujauhottaa vuokaa! Mikäli voitelet vuoan voilla, käytä myös korppujauhoja.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 5-8 minuuttia. Kaavi välillä taikina kulhon reunoilta ja pohjasta, jotta voi ja sokeri vaahdottuvat tasaisesti. Lisää sitruunan ja appelsiininkuoriraasteet ja vaahdota tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen samalla vaahdotusta voimakkaasti jatkaen. Lisää seuraava muna vasta, kun edellinen on sekoittunut voivaahtoon kokonaan.

Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita sitruunamehu voi-sokerivaahtoon. Lisää kuivat aineet ja nostele sekaisin nuolijalla tai puukauhalla. Älä vaahdota tai sekoita liikaa tai kakku sitkistyy. Riittää, että kuivat aineet ovat tasaisesti pohjaa myöten sekaisin voi-sokerivaahdossa.

Nostele taikinaa isolla lusikalla tai nuolijalla voideltuun kahvikakkuvuokaan ja tasoita pinta.

Paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia, kunnes puiseen cocktailtikkuun ei jää märkää taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassa 30 minuuttia, jonka jälkeen sen voi keikauttaa ympäri leikkuulaudalle tai muulle alustalle. Jätä kakkuvuoka kakun päälle, kunnes kakku on jäähtynyt kokonaan. Kahvikakku kuivuu pinnalta, jos sen jäähdyttää ilman kakkuvuokaa. Kakkuvuoka takaa, että kahvikakku pysyy mehevänä jäähtymisenkin jälkeen. Sitruskakku säilyy ilmatiiviisti muovikelmuun hyvin pakattuna jopa 4 viikkoa. Säilytä kakkua huoneilmaa hiukan viileämmässä, noin 18 asteessa. Kakun voi myös pakastaa, jolloin se säilyy useita kuukausia.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, sitruskakku, sitruunakakku, kahvikakku, appelsiinikakku, sitruskahvikakku, kakku, kuivakakku, sitruskuivakakku, sitruunakahvikakku

⇢ Seuraavalla sivulla: Trooppinen rahkakakku
⇠ Edellisellä sivulla: Veera leipoo - Limetti- ja ruusuvesi-cupcakes


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Kesällä herkutellaan mm. näillä leivonnaisilla: gluteenittomalla mansikka-limekakulla, mansikka-crumblella ja raparperihyveellä!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact