EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Kevyempää herkkuhetkeä etsivät arvostavat hedelmäistä rahkamoussekakkua. Gluteenittomista kekseistä valmistettu keksipohja ja rasvattomasta rahkasta, kermasta ja trooppisesta hedelmäsoseesta valmistettu moussekakku maistuu keväisessä kahvipöydässä.

Trooppinen rahkakakku

Gluteeniton. Laktoositon.

Yksi 24 cm halkaisijan kakku.

Keksipohja:

  • 160 g gluteenittomia digestive-keksejä
  • 65 g laktoositonta voita

Murskaa keksit puukolla tai blenderissä. Sulata voi ja lisää keksimuruun. Painele keksimuru leivinpaperilla pohjustetun 24 cm halkaisijan vuoan pohjalle, käytä lusikkaa apuna.

Trooppinen rahkamousse:

  • 400 g laktoositonta maitorahkaa
  • 3 dl laktoositonta vispikermaa
  • 200 g trooppista hedelmäsosetta, esim. Bonne. (tai yhdistele passion ja mangososeita 200 gramman verran)
  • 80 g tomusokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 3 tl liivatejauhetta
  • 3 rkl sitruunamehua

Turvota liivatejauhe purkin ohjeen mukaisesti sitruunamehussa juomalasissa, noin 5 minuuttia. Kuumenna liivate takaisin juoksevaksi mikrossa. Huom! liivate kuohuu lämmetessään herkästi yli, joten vahdi mikroa koko ajan. Lisää kuuma liivate trooppisen soseen sekaan samalla voimakkaasti vispaten. Seos saa jäädä jäähtymään sillä aikaa, kun valmistelet täytteen muut aineet.

Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokerit maitorahkaan ja vaahdota tasaiseksi. Kaada trooppinen sose maitorahkan sekaan samalla voimakkaasti vaahdotusta jatkaen. Nostele kermavaahto rahkaseokseen nuolijalla. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin vähintäänkin 4 tunniksi tai yön yli hyytymään.

Irrota hyytynyt trooppinen rahkakakku irtopohjavuoasta pyöräyttämällä varovasti paletti- tai voiveitsi vuoan sisäreunaa myöten ja avaamalla vuoan salpa erityisen varovasti. Siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoiluastialle ja nosta kakkua varovasti samalla hivuttaen leivinpaperin alta pois. Koristele rahkamoussekakku haluamallasi tavalla tuoreilla marjoilla, hedelmillä ja kukilla.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, pääsiäinen, pääsiäisleivonta, rahkakakku, gluteeniton, keliakia, gluteeniton kakku, trooppinen moussekakku, trooppinen rahkakakku, moussekakku, mangokakku, guavakakku, banaanikakku, kevyt kakku, keksipohja, gluteeniton digestive

⇢ Seuraavalla sivulla: Veera leipoo - Passionhedelmäpikkuleivät
⇠ Edellisellä sivulla: Sitruskahvikakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Kesällä herkutellaan mm. näillä leivonnaisilla: gluteenittomalla mansikka-limekakulla, mansikka-crumblella ja raparperihyveellä!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact