EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Makean kirpsakka sitruuna-marenkipiiras tuo piristystä ja palan hienostuneisuutta kahvipöytään.

Valmista ensin rapea murotaikinapohja, täytä keitetyllä sitruunatahnalla ja viimeistele kuohkealla marengilla.

Sitruuna-marenkipiirakka

24 cm halkaisijan vuoka.

Murotaikinapohja:

  • 200 g voita
  • 100 g sokeria
  • 330 g vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta

Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi murotaikinaksi. Riittää, että ainekset ovat tasaisesti sekaisin. Älä vaivaa. Anna taikinan levätä jääkaapissa 30 minuuttia. Kauli murotaikina kevyesti jauhotetulla pöydällä ohueksi noin 3 mm matoksi joka kattaa piirakkavuoan reilusti.

Murotaikina on helppo tehdä, yhdistä aineet ja puristele taikinaksi.

Kääräise murotaikinamatto kevyesti kaulimen ympäri ja siirrä piirakkavuoan päälle. Painele taikina kiinni vuokaan kantteja myöten. Leikkaa ylimääräinen taikina vuoan reunoja myöten. Aseta taikinan päälle folio ja painoksi kuivia herneitä, raakaa riisiä tai muita piirakkapainoja. Paista piirakkapohja painojen kanssa 200 asteessa noin 15 minuuttia, ota folio painoineen pois piirakkapohjan päältä ja paista kypsäksi. Muropohja on kypsä, kun se on ottanut kauniisti väriä myös pohjasta.

Sitruunatäyte:

  • 3 sitruunan siivilöity mehu ja kuoriraaste
  • 1,5 dl sokeria
  • 4 kpl keltuaisia (säästä valkuaiset marenkia varten)
  • 5 rkl perunajauhoja
  • 1,5 dl appelsiinimehua
  • 1,5 dl vettä
  • 25 g voita

Yhdistä aineet kattilassa ja keitä keskilämmöllä, kunnes seos sakenee selvästi. Kaada paksu sitruunatäyte paistetun pohjan päälle.

Marenki:

  • 4 kpl valkuaisia
  • 2,5 dl tomusokeria

Vaahdota valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Aloita sokerin lisääminen vaahtoon vähän kerrallaan. Marenki on valmis, kun huiput pysyvät pystyssä eikä marenki tipu kulhosta käännettäessä ylösalaisin.

Levitä marenki lämpimän sitruunatäytteen päälle ja paahda pinta kevyesti tohottimella, puhaltavalla sytyttimellä. Tai nosta piirakka uuniin ylälämmölle, kunnes marenki on ottanut hiukan väriä.

Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, piirakka, piiras, kakku, sitruunamarenkipiirakka, lemon merinque pie, sitruuna, marenki, marenkipiiras, marenkipiirakka, sitruunapiirakka, sitruunapiiras, hedelmäpiirakka, murotaikina, esipaisto, muropohja, sitruunatäyte, sitruunakreemi, sitruunatahna

⇢ Seuraavalla sivulla: Vanilja-kookosboston
⇠ Edellisellä sivulla: Joonatan leipoo - Parsapiirakka


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Huhtikuussa herkutellaan mm. näillä ihanuuksilla: gluteeniton appelsiini-mangojuustokakulla, kaneli-sokeridonitseilla ja spelttijuurileivällä!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact