EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Mehevä vanilja-kookosbostonkakku viettelee kahvipöydässä. Komea täytepullakakku kätkee sisälleen herkullista vaniljaa ja kookosta, toffeen vivahdetta kakkuun tuo täytteen fariinisokeri!

Leivo maukasta vanilja-kookosbostonia vaikkapa keväiseen kahvipöytään!

Vanilja-kookosboston

Yksi 20 cm halkaisijan bostonkakku ja muutama pulla kyytipojiksi.

  • 2,5 dl haaleaa tai hiukan lämmintä maitoa
  • 30 g tuorehiivaa tai 11 g (1 pussi) kuivahiivaa
  • 75 g sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 1,5 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 kpl kananmunia
  • 70 g pehmeää (huom. ei sulaa!) voita
  • 480 g vehnäjauhoja

Yhdistä taikinakulhossa kaikki aineet paitsi voi. Vaivaa pullataikinaa koneella 10 minuuttia, lisää pehmeä voi nokareina. Vaivaa vielä 6 minuuttia. Käsin vaivattaessa ajat on syytä tuplata. Anna taikinan levätä muovikelmulla peitetyssä kulhossa noin 30 minuuttia, kunnes taikina on selvästi kohonnut.

Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä taikinalevylle pohjaksi vaniljakreemiä, joko kaupan jauheesta tehtyä tai itse vaniljasta keitettyä. Reseptin vaniljakreemiin löydät täältä! Ripottele vaniljakreemin päälle reilu kerros fariinisokeria ja kookoshiutaleita. Kääri taikina tiukahkoksi rullaksi pitkältä sivulta alkaen, ja jätä saumapuoli alle. Leikkaa rulla paloiksi. Nosta paloja löyhästi asetellen kevyesti voideltuun paistonkestävään kakkurenkaaseen, jonka alla on leivinpaperoitu uunipelti. Voit käyttää myös kakkupohjavuokaa, mutta vuoraa tällöin koko vuoka tai vain vuoan pohja leivinpaperilla, jotta saat bostonkakun myös irti paiston jälkeen! Asettele pullapalat leikkauspinta ylöspäin niin että palojen väliin jää tyhjää – pullapaloille tulee jäädä tilaa kohota levon ja paiston aikana! Pullataikinasta ylijäävät palat voit paistaa sellaisenaan ja nauttia yksittäisinä pullina.

Jätä pullien väliin reilusti tilaa kohoamiselle.

Anna bostonkakun kohota rauhassa vedottomassa paikassa, joko liinalla tai muovilla peitettynä noin 35-45 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes vanilja-kookosboston on kypsä (ottanut väriä) myös pohjasta. Anna bostonkakun hiukan jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta, tarvittaessa pyöräytä voiveitsellä vuoan reunoja myöten, niin pullakakku irtoaa helpommin. Kun bostonkakku on jäähtynyt kokonaan, valmista tomusokerista ja vedestä paksuhko tahna. Valuta sokeritahnaa bostonin pinnalle ruokalusikalla. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti tuoreena!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, vanilja-kookosboston, pullataikina, bostonpulla, boston pulla, boston-pulla, bostonkakku, boston-kakku, boston kakku, pullakakku, vanilia-kookosbostonkakku, vanilia-kookos-bostonkakku, vanilja-kookos bostonkakku, täytepulla, keväinen, hiivaleipä, kahvileipä, kahvipöytään, pääsiäispulla

⇢ Seuraavalla sivulla: Munkit
⇠ Edellisellä sivulla: Sitruuna-marenkipiirakka


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Leipojat viettävät kesälomaa elo-syyskuun!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact