EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Ihanan mehevät ja maukkaat kuppikakut sopivat tarjottavaksi niin päiväkahvilla kuin juhlapöytäänkin. Perinteinen cupcake-resepti saa lisäpotkua sitruunasta ja vadelmasta, jotka tekevät näistä herkuista entistäkin maukkaampia. Erilaisilla koristeellisilla kreemipursotuksilla saat loihdittua kuppikakuista vieläkin juhlavampia.

Sitruuna-vadelma-cupcake

12 kpl.

  • 110 g voita
  • 2,4 dl sokeria
  • 3,2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kpl kananmunia
  • 1,2 dl maitoa
  • 1 sitruunan kuori ja mehu

Vaahdota voi ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Lisää kananmunat yksitellen voi-sokerivaahtoon. Sekoita hyvin jokaisen kananmunan jälkeen. Lisää vuorotellen kuivia aineita ja maitoa, aloittaen ja lopettaen kuivilla aineilla. Lisää sitruunanmehu ja kuori. Nostele nopeasti sekaisin lastalla. Älä vaivaa.

Nostele taikina lusikalla tai jäätelökauhalla paperisiin cupcake-vuokiin, täyttäen niistä kaksi kolmasosaa. Jätä tilaa kohoamiselle! Paista paperivuoat tarkoitukseen sopivan uunivuoan tai uuninkestävän kahvikupin sisällä, jotta kakut pitävät muotonsa paiston aikana. Ilman uuninkestävää kiinteää vuokaa paperivuoat antavat periksi ja cupcaket eivät pidä kuppimaista muotoaan.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes pinta tuntuu kimmoisalta eikä hammastikkuun jää märkää taikinaa käyttäessäsi sitä kuppikakun sisällä. Jos käytät kuppikakuille tarkoitettua vuokaa paistamiseen, anna cupcakesien jäähtyä vuoassa noin 5 minuuttia, jonka jälkeen ne on hyvä siirtää jäähtymään ritilän päälle tai leikkuulaudalle. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.

Koverra täysin jäähtyneestä kuppikakusta teelusikalla keskusta pois. Täytä aukko vadelmahillolla.

Kuorrutus:

  • 165 g voita, huoneenlämpöistä
  • 2 dl tomusokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl vadelmahilloa, mieluiten siemenetöntä
  • Tuoreita vadelmia päälle

Vaahdota pehmeää voita ja suolaa n. 2 minuuttia. Lisää tomusokeri vaahtoon pienissä erissä samalla jatkaen vaahdotusta. Lisää vadelmahillo, sekoita tasaiseksi. Kuorrutus on valmis pursotettavaksi, kun se on pehmeää ja ilmavaa vaahtoa. Vaahto on valmis noin 3-5 minuutissa.

Sitruuna-vadelma-cupcaket säilyvät hyvänä ilmatiiviisti pakattuna viileässä noin 3 vuorokautta. Kuppikakut on kuitenkin syytä tarjota huoneenlämpöisinä, joten ota ne viileästä lämpiämään noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, cupcake, kuppikakku, muffinssi, muffini, kakku, kahvikakku, mini, vanilja, vadelma, sitruuna, perinteinen, klassinen, helppo, amerikkalainen

⇢ Seuraavalla sivulla: Omenacobbler
⇠ Edellisellä sivulla: Mustaherukka-suklaajuustokakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact