EtusivuReseptitOta yhteyttä

Aprikoosi ja kookos yhdistyvät taivaallisen mureaksi pikkuleiväksi leipurin kuin leipurin käsissä! Kokeile ja ylläty.

Aprikoosi-kookossilmät

50 kpl.

  • 200 g voi
  • 1 dl sokeri
  • 1 kpl kananmuna
  • 4 dl vehnäjauho
  • 2 tl leivinjauhe
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 1 dl kookoshiutale

Pinnalle:

  • Aprikoosimarmeladi
  • 2 rkl fariinisokeri
  • 2 rkl kookoshiutale
  • Kananmunaa voiteluun

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Lisää muna samalla voimakkaasti vaahdotusta jatkaen. Yhdistä kuivat aineet. Nostele sekaan ja viimeistele tasaiseksi käsin puristelemalla.

Pyörittele pieniksi palloiksi, noin 2 tl taikinaa. Paina peukalolla kolo pallon keskelle. Jauhota peukalo tarvittaessa. Voitele pikkuleivät kananmunalla. Pursota koloihin aprikoosimarmeladia. Ripottele pinnalle fariinisokeri-kookosseosta.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat ottaneet kevyesti väriä pinnalta ja pohjasta. Anna jäähtyä pellillä noin 5-10 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.

Pakkaa täysin jäähtyneet pikkuleivät ilmatiiviiseen rasiaan, jolloin ne säilyvät useammankin viikon ajan. Säilytä pikkuleipiä valolta ja lämmöltä suojattuna noin 20 asteessa tai hiukan viileämmässä.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, aprikoosipikkuleivät, aprikoosi-kookoskolot, aprikoosi-kookospikkuleivät, kookoskeksit, pikkuleipä, pikkuleivät, småbröd, aprikoosikookoskolot, aprikoosikookospikkuleivät, aprikoosi, kookos

⇢ Seuraavalla sivulla: Banoffee
⇠ Edellisellä sivulla: Sitruuna-vadelma-cupcake


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact