EtusivuReseptitOta yhteyttä

Pehmeä suklaamoussekakku on samalla ihanan keveä ja täyteläinen herkku. Kakun voi valmistaa ilman liivatetta, jolloin se soveltuu myös kasvissyöjille!

Suklaamoussekakku

24 cm halkaisijan kakku. Gluteeniton.

Pohja:

  • 160 g gluteenittomia kaurakeksejä (esim. Tescon gl-keksit S-liikkeistä tai Semperin kaurakeksi)
  • 60 g margariinia tai voita

Suklaamousse:

  • 3 kpl valkuaisia
  • 3 kpl keltuaisia
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 250 g tummaa suklaata (vähintään 55% kaakao)
  • 250 g Creme Fraichea
  • 3,25 dl vispikermaa
  • (1 tl liivatejauhetta tai 2 lehteä ja 1 rkl kylmää vettä)

Valmista ensin keksipohja. Murenna keksit hienoksi koneella tai käsin. Sulata margariini ja sekoita muruihin. Pohjusta 24 cm irtopohjavuoka tai kakkurengas leivinpaperilla. Halutessasi voit myös reunustaa vuoan leivinpaperilla tai kalvolla, jotta kakun irrottaminen siitä on myöhemmin helpompaa! Painele keksimuru kakkuvuoan pohjalle ruokalusikan kuperalla puolella. Valmista suklaamoussetäyte.

Erottele kolmesta kananmunasta keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota ensin valkuaiset ja 0,5 dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vaahdota samalla vispilällä keltuaiset ja 0,5 dl sokeria kovaksi vaahdoksi.

Mikäli haluat kakusta napakamman, etkä usko vaahdotustaitoihisi voit lisätä kakkuun pienen tilkan liivatetta. Munien ja kerman vaahdottaminen napakaksi pitää moussen kyllä kasassa ilmankin liivatetta, mutta kakku on hyvin pehmeää. Mikäli munia ja kermaa ei ole vaahdotettu kunnolla, ei kakku välttämättä pysy kunnolla kasassa. Kakku pysyy huomattavasti paremmin kasassa, kun käytät mahdollisimman tummaa suklaata, esim. 70%. Liivatejauhe turvotetaan juomalasissa kylmän veden kanssa 5 minuuttia ja kuumennetaan juoksevaksi mikrossa. Juokseva liivateneste kaadetaan seokseen hyvin samalla sekoittaen juuri ennen valkuaisten lisäämistä!

Vaahdota kermavaahto napakaksi. Lisää siihen creme fraiche ja vaahdota tasaiseksi. Sulata tumma suklaa mikrossa lyhyin, 30 sekunnin, sykäyksin välillä sekoittaen. Voit sulattaa suklaan myös kattilassa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa mikron puuttuessa. Lisää nokare kermavaahtoseosta vaahdotettuihin keltuaisiin ja sekoita tasaiseksi. Sekoita sula suklaa keltuaisiin kerralla ja nopeasti. Voit käyttää apuna sähkövatkainta. Tässä vaiheessa seokseen lisätään myös liivate, mutta se ei ole välttämätöntä. Nostele marenki suklaa-keltuaisseokseen nuolijalla tai kevyesti vispaten. Lopuksi sekoitetaan kermavaahto.

Kun suklaamousse on tasaista kaada se keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Kopauta moussea reippaasti pöytää vasten pari kertaa, jotta isoimmat ilmakuplat menevät rikki ja moussesta tulee tasaisempi. Nosta kakku kylmään vähintäänkin 4 tunniksi jähmettymään, mielellään yön yli.

Irrota vuoka varovasti moussen ympäriltä. Mikäli vuorasit reunat paperilla/kalvolla, voi vuoan vain avata ja irrottaa. Muussa tapauksessa pyöräytä voiveitsellä tai suoralla palettiveitsellä vuoan reunoja ja pohjaa myöten ennen irrottamista. Siirrä kakku tarjoilualustalle leivinpaperin avulla, pidä kädellä leveästi kakun pohjasta samalla kiinni. Liu’uta kakku leivinpaperin päältä pois avittaen hiukan esimerkiksi kakkulapiolla ja nostaen kakkua kevyesti reunasta.

Koristele kakku suklaalla, kermalla, marjoilla, hedelmillä. Kakku säilyy jääkaapissa kolme vuorokautta ja pakkasessakin yllättävän hyvin jopa useamman viikon.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, gluteeniton leivonta, gluteeniton suklaakakku, gluteeniton suklaamoussekakku, liivatteeton, ilman liivatetta kakku, gluteeniton keksipohja, suklaamoussekakku, suklaakakku, moussekakku, suklaamussekakku

⇢ Seuraavalla sivulla: Vegaaninen ja gluteeniton täytekakku
⇠ Edellisellä sivulla: Suklaakuppikakut


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact