EtusivuReseptitOta yhteyttä

Sinivalkoiset mustikkamuffinit maistuvat itsenäisyyspäivänä juhlapöydässä. Kotimaisista mustikoista leivotut muffinit koristellaan sinivalkoisella tuorejuustokreemillä.

Suomi 100 - Mustikkamuffinit

12 isoa muffinia tai 16 kuppikakkua.

  • 150 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 2 kpl kananmunia
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2,25 dl kermaa
  • 2 dl mustikoita + 1,5 rkl perunajauhoja pakastemustikoihin

Sinivalkoinen tuorejuustokuorrute:

  • 55 g voita
  • 170 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl tomusokeria
  • Sinistä pastaväriä

Aloita Suomi 100 – Mustikkamuffinien leipominen mustikkamuffineista. Vaahdota pehmeä, huoneenlämpöinen, voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Lisää kananmunat yksitellen samalla voimakkaasti vaahdotusta jatkaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen kuivia aineita ja piimää voivaahtoon, aloittaen ja lopettaen kuivilla aineilla. Käytä sekoittamiseen nuolijaa tai puukauhaa, älä enää vaahdota. Nostele puolet mustikoista kevyesti taikinan sekaan nuolijalla.

Vaahdota voi sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vaahdota tasaiseksi.

Annostele lusikoin muffinivuoilla vuorattuun muffinipeltiin, tai kuppikakku peltiin. Täytä vuokia noin kaksi kolmasosaa tilavuudestaan, jätä tilaa kohoamiselle! Voit paistaa muffinit myös uunipellillä tuplavuoissa, mieluiten alumiinisissä vahvoissa vuoissa. Muffinipelti tukee taikinaa paiston aikana ja muffineista tulee silloin muhkeita. Ilman erikoispeltiä muffinit leviävät muodottomiksi, mutta maistuvat toki ihanilta.

Ripottele pinnalle loput mustikat. Paista 175-asteessa noin 20 minuuttia, kunnes cocktailtikkuun ei jää märkää taikinaa. Anna muffinien jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.

Aloita sinivalkoisen kuorrutteen valmistaminen voin vaahdottamisella, noin 3-5 minuuttia. Lisää tuorejuusto ja sokerit, vaahdota tasaiseksi ja notkeaksi. Ota puolet tuorejuustokuorrutteesta sivuun ja värjää siniseksi elintarvikevärillä.

Ota puolet kuorrutteesta sivuun ja värjää siniseksi pastavärillä.

Aseta pursotinpussiin iso, 10-14 mm halkaisijan tähtipäinen tylla. Laita valkoinen tuorejuustokuorrute pursotinpussin toiselle puolelle, jätä tilaa siniselle kuorrutteelle! Laita sininen tuorejuustokuorrute samaan pursotin pussiin toiselle puolelle, vastakkain valkoisen kuorrutteen kanssa. Nyt samassa pursotinpussissa on sekä valkoinen että sininen kuorrute. Pursota kauniita kierteisiä kekoja muffinien pinnalle. Sinivalkoinen tuorejuustokuorrute pursottuu osin valkoiseksi ja osin siniseksi keoksi muffinien pinnalle! Viimeistele muffinit valkoisilla ja hopeisilla koristerakeilla tai muilla mieleisillä koristerakeilla.

Säilytä Suomi 100 - Mustikkamuffinit jääkaapissa kuorrutteen vuoksi. Muffinit säilyvät kylmässä pari päivää kuorruttamisen jälkeen. Kuorruttamattomat mustikkamuffinit säilyvät huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna noin 4 päivää.

Avainsanat: leipojat, leivonta, leivos, leivonnainen, ohje, resepti, mustikkamuffinit, Suomi100-mustikkamuffinit, Suomi100-mustikka-muffinit, suomi10mustikkamuffinit, Suomi, Suomi100, Suomi100-leivos, mustikkakuppikakkut, mustikkakuppikakut, mustikkacupcakes, mustikka cupcakes, mustikka-cupcakes, suomi100-mustikka cupcakes, suomi100-mustikka-cupcakes, suomi 100 -leivos, suomi 100, itsenäisyyspäivä, itsenäisyyspäivän leivos

⇢ Seuraavalla sivulla: Joulukranssit
⇠ Edellisellä sivulla: Suomi 100 – Mustikkarahkakakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact