EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Komea mustikkakakku kruunaa Suomen juhlavuoden kahvipöydän! Vaniljainen kakkupohja täytetään kotitekoisella mustikkahillolla ja kermarahkalla. Mahtava kakku viimeistellään sinivalkoisella marmorikuvioinnilla ja sini-valkoisilla koristeilla.

Aloita Suomi 100 -kakun leipominen hyvissä ajoin. Leivo pehmeä kakkupohja pari päivää ennen täyttämistä, jotta se on helpompi käsitellä ja koota. Keitä ihana mustikkahillo kotimaisista mustikoista päivä tai pari ennen täyttämistä, jotta hillo ehtii jäähtyä ennen täyttämistä. Kokoa kakku koristelua vaille valmiiksi päivä ennen tarjoilua. Viimeistele kakku sini-valkoisella marmorikuviolla ja koristeilla tarjoilupäivänä.

Mustikkarahkakakku – Suomi 100 –kakku

Yksi 20 cm halkaisijan kakku.

Kakkupohja:

  • 4 kpl kananmunia
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 10-15 minuuttia koneesta/kädestä riippuen. Siivilöi vaniljasokeri ja vehnäjauhot muna-sokerivaahtoon ja nostele sekaisin nuolijalla tai puukauhalla. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun kakkuvuokaan tai kakkurenkaaseen, tasoita pinta.

Paista kakkupohja 180 asteessa noin 40 minuuttia kypsäksi, kunnes puiseen cocktailtikkuun ei jää märkää taikinaa. Anna kakkupohjan kypsyä kokonaan ennen leikkaamista ja täyttämistä. Leivo kakkupohja päivä tai kaksi ennen kakun kokoamista.

Mustikkahillo:

  • 200 g mustikoita, pakasteena tai tuoreena
  • 100 g hillosokeria
  • 4 rkl kylmää vettä

Keitä mustikoita, hillosokeria ja vettä noin 15 minuuttia keskilämmöllä. Hillon tulee porista iloisesti, mutta ei kiehua kauttaaltaan. Kaada hiukan jäähtynyt hillo purkkiin ja peitä hillo muovikelmulla tai kannella ja anna jäähtyä kylmässä kokonaan. Valmista hillo päivä tai kaksi ennen kakun kokoamista.

Mustikkarahkatäyte:

  • 3 dl laktoositonta vispikermaa
  • 250 g laktoositonta rasvatonta maitorahkaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 220 g mustikkahilloa, itse keitettyä tai kaupan hilloa
  • Tomusokeria oman maun mukaan, määrä riippuu myös hillon makeudesta
  • Kostutukseen noin 0,5 dl laktoositonta kevytmaitoa
  • 2,5 dl laktoositonta vispikermaa ja 2 tl tomusokeria kakun viimeistelyyn
  • Sinistä elintarvikeväriä, pastaväri, kerman värjäämiseen

Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon vaniljasokeri, mustikkahillo ja maitorahka ja maun mukaan tomusokeria (esimerikiksi 1 rkl tomusokeria). Nosta jääkaappiin odottamaan täyttämistä.

Leikkaa kakkupohjan paistopinta tasaiseksi. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan sahalaitaisella veitsellä. Aloita kakun kokoaminen asettamalla paistossa päällä ollut puoli kakun alimmaiseksi pohjaksi. Asettele pienet palat voipaperia tai leivinpaperia kakkupohjan alle, jotta kakkualusta pysyy siistinä kakun kokoamisen ajan!

Kostuta kakkupohja kevyesti maidolla. Nostele mustikkarahkatäytettä reilusti kakkupohjan päälle ja tasoita reunoille. Aseta keskimmäinen kakkupohja täytteen päälle tasaisesti ja paina kevyesti kiinni täytteeseen. Kostuta pohja kevyesti maidolla ja toista täyttäminen, jätä hiukan täytettä kakun kuorruttamiseen. Aseta viimeinen kakkupohja tasainen pinta ylöspäin täytteen päälle ja paina kevyesti. Tarkista kakun suoruus ja pinnan tasaisuus tässä vaiheessa! Painele kakku kämmenellä tasaiseksi pinnalta ja suorista kakku tarvittaessa.

Aseta pienet paperin palat kakun alle suojaamaan tarjoilualustaa! Ota paperit pois ennen viimeistelyä.

Levitä täytettä ohut kerros kakun reunoille, tarkista suoruus ja korjaa tarvittaessa. Kostuta päällimmäinen kakkupohja maidolla, hiukan enemmän kuin edellisiä kerroksia koska paistossa alimmaisena ollut pohja on hiukan kuivempi kuin muut. Kuorruta kakun pinta ohuesti mustikkarahkalla. Nosta kylmään asettumaan vähintäänkin 30 minuutiksi.

Vaahdota 2,5 dl laktoositonta vispikermaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Ota kermavaahdosta pieni osa, noin 1 dl, sivuun ja värjää se siniseksi elintarvikevärillä.

Levitä tasainen valkoinen kermakerros mustikkarahkalla kuorrutetun kakun päälle. Aloita kuorruttaminen päältä ja levitä lopuksi sivuille. Tarkista kuorrutteen tasaisuus ja kakun suoruus tasaisin väliajoin. Sipaise pieniä nokareita sinistä kermavaahtoa sinne tänne kakkua. Levitä sininen kerma tasaiseksi marmorikuvioksi kakun pinnalle.

Koristele juhlava Suomi 100-mustikkarahkakakku sinivalkoisilla koristeilla, kuten värjätyllä valkosuklaakoristeella tai kauniilla lahjanaruilla tai kukilla.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, kakku, täytekakku, suomi, Suomi, Suomi100, suomi-100, suomi 100, suomikakku, suomi100kakku, suomi100-kakku, Suomi -100-kakku, Suomi-kakku, mustikkarahkakakku, mustikkakakku, mustikkatäytekakku, mustikkarahkatäytekakku, rahkakermakakku, kakkupohja, mustikkahillo, itsenäisyyspäivän kakku, itsenäisyyspäiväkakku

⇢ Seuraavalla sivulla: Suomi 100 – Mustikkamuffinit
⇠ Edellisellä sivulla: Konjakkipikkuleivät


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact