EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Amerikkalaiseen malliin marmoroitu tiikerikakku on hauskan näköinen versio perinteisestä suomalaisesta kahvikakusta. Lasillinen kylmää maitoa ja viipale tiikerikakkua ei ole vain ihana muisto lapsuudestasi. Leivo tiikerikakkua jo tänään ja pääset nauttimaan tuosta ihanuudesta uudestaan!

Valmista kakku pitkulaisessa vuoassa perinteisen pyöreän vuoan sijaan. Näin saat amerikkalaisen marmoroidun kahvikakun.

Tiikerikakku amerikkalaisittain

1 kpl noin 2 litran vuoallinen.

  • 200 g voita, pehmeää
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 kpl kananmunia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl (kevyt) kermaa/maitoa
  • 2 rkl sokeroimatonta tummaa kaakaota

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia. Lisää kananmunat yksitellen vaahtoon samalla voimakkaasti sekoittaen. Varmista, että edellinen kananmuna on sekoittunut kokonaan voivaahtoon ennen seuraavan munan lisäämistä! Näin ehkäiset taikinaa juoksettumasta.

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää vuorotellen jauhoja ja kermaa, aloittaen ja lopettaen jauhoilla. Sekoita käsin puulusikalla tai nuolijalla nopeasti sekaisin.

Ota taikinasta noin puolet erilleen ja lisää siihen kaakaojauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Mikäli teet kakun perinteisessä pyöreässä vuoassa erottele taikinasta vain noin yksi kolmasosa ja lisää siihen kaakao.

Annostele kevyesti voideltuun ja korppujauhotettuun pitkulaiseen vuokaan vuorotellen tummaa ja vuorotellen vaaleaa taikinaa, niin että saat aikaiseksi ”shakkiruudukon”. Huomioithan, että amerikkalainen marmoroitu tiikerikakku on valmistettava suomalaisesta tiikerikakusta poiketen pitkulaiseen vuokaan!

Vedä veitsellä marmorikuvioita sekoittaen vaaleaa ja tummaa taikinaa toisiinsa.

Paista 175 asteessa noin 55 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kypsän kakun tunnistat siitä, että kakun reunat irtoavat vuoan reunoista ja keskikohta tuntuu kiinteältä ja kimmoisalta. Voit tarkistaa kakun kypsyyden myös työntämällä puutikun, kuten hammastikun, kakun keskelle, ja mikäli tikkuun ei jää märkää taikinaa on kakku kypsä!

Tiikerikakku, kuten muutkin kahvikakut, paranee vanhetessaan. Voit siis hyvillä mielin leipoa tiikerikakun jopa viikonkin ennen tarjoilua. Kahvikakku säilyy tiukasti tuorekelmuun tai muovipussiin pakattuna huoneenlämmössä noin kaksi viikkoa. Kakun voi myös aivan hyvin pakastaa, jossa se säilyy noin kaksi kuukautta.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, tiikerikakku, marmoroitu, kahvikakku, kuivakakku, kakut, maitolasi, perinteinen, suomalainen, Amerikka, amerikkalainen, kaakao, vanilja, kerma

⇢ Seuraavalla sivulla: Päärynäkeikauskakku
⇠ Edellisellä sivulla: Tuulihatut


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact