EtusivuReseptitOta yhteyttä

Mehevä päärynäkeikauskakku on oiva valinta kahvi- tai juhlapöytään. Karamellisoidut tuoreet päärynät ja maukas kakkutaikina vievät kielen mennessään.

Keikauskakku valmistetaan nurinkurisesti asettamalla hedelmät ja fariinisokeri vuoan pohjalle, joiden päälle taikina kaadetaan. Valmis kakku keikautetaan ympäri vuoasta ja päälle jäävät ihanat karamellisoidut päärynät. Voit toki käyttää päärynöiden sijasta mitä tahansa hedelmää, kuten ananasta tai nektariineja.

Päärynäkeikauskakku

Yksi 24 cm halkaisijan kakku.

  • 3 kpl kananmunia
  • 2 dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa
  • 150 g sulaa voita

Vuokaan:

  • 50 g pehmeää voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • Noin 2-4 tuoretta päärynää kuorittuna ja viipaloituna

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kananmunat on helpompi vaahdottaa lämpöisinä. Ota siis kananmunat huoneenlämpöön vähintään kaksi tuntia ennen leipomista.

Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot varovasti käsin sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Lisää maito ja sula voi. Sekoita nopeasti ja varovasti sekaisin, nostellen nuolijalla kulhon pohjaa myöten.

Voitele pehmeällä voilla 24 cm halkaisijan vuoan pohja. Ripottele vuoan pohjalle fariinisokeri. Asettele sokerin päälle päärynäviipaleet. Kaada taikina päärynöiden päälle peittäen ne sillä kauttaaltaan.

Paista 175 asteessa noin 25-35 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Voit tarkistaa kakun kypsyyden työntämällä puisen hammastikun kakun keskellä – kakku on kypsä, mikäli tikkuun ei jää märkää taikinaa!

Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa. Pyöräytä vuoan reunan ja kakun välistä kevyesti voiveitsellä irrottaen kakun vuoasta. Käännä haalea kakku ylösalaisin ja irrota se vuoasta. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, helppo, karamellisoitu, päärynäkeikauskakku, kakut, kahvikakku, ylösalaisin, fariinisokeri, päärynät, hedelmä

⇢ Seuraavalla sivulla: Kampanisut
⇠ Edellisellä sivulla: Tiikerikakku amerikkalaisittain


Lukijoiden arvosana:

****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Kuoriminen oli ärsyttävää ja aikaa vievää!

– T 26.05.2016

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact