EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Jäikö omenoita pyörimään kulhoon joulun jäljiltä? Vieläkö yrität keksiä mitä tekisit talviomenoillesi?
Kokeile herkullista ja jopa melkein terveellistä uuniomenareseptiä, joka sopii erinomaisesti myös jälkiruoaksi!

Uuniomenat

(4 annosta)

  • 2 isoa talviomenaa tai muuta rapeaa omenalajiketta
  • 2 rkl sulaa voita
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kanelia
  • (4 toffeeta)

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Halutessasi voit kuoria omenat, mutta se ei ole välttämätöntä. Halkaise isot omenat kahtia. Pienemmistä omenoista voit leikata pois yläosasta noin kolmanneksen.

Koverra siemenkota omenasta teelusikalla. Viillä terävällä ja kapealla veitsellä omenan sisäpuolelle kaksi tai kolme (isoon omenaan kolme) ympyrää. Käännä omena ylösalaisin ja tee omenaan viillot kannasta alaspäin, kuin kukan terälehdet. Aloita viillot muutaman millin päästä kannasta ja viillä aivan reunaan asti. Aseta omena kantapuoli pellille. Halutessasi voit pistää omenan keskelle palan toffeeta, joka sulaa ihanasti paiston aikana.

Nyt omenan tulisi jo muistuttaa kiinni olevaa kukkaa terälehtinensä. Omenassa on useassa kehässä pieniä siivuja, jotka ovat kiinni kannassa. Omenan kypsyessä uunissa ”terälehdet” avautuvat kunnolla.

Valmista kuorrute omenoille:
Sekoita sulaan voihin fariinisokeri, kaneli ja vehnäjauho. Lusikoi kuorrute tasaisesti omenoiden päälle.

Paista omenat 175-asteisessa uunissa pehmeiksi, noin 15-25 minuuttia. Omenat aukeavat uunissa kypsyessään. Tarkista kypsyys tikulla.

Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kera.

Lähde: http://www.thegunnysack.com/2014/09/bloomin-baked-apples-recipe.html

⇢ Seuraavalla sivulla: Mantelipikkuleivät
⇠ Edellisellä sivulla: Epäonnistuiko voitaikina?


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact