EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Mantelipikkuleivät

Noin 35 kappaletta

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl soodaa
  • 3 tippaa karvasmanteliöljyä

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
Lisää kananmuna voimakkaasti sekoittaen.
Yhdistä kuivat aineet ja seulo ne voi-sokerivaahtoon puulastalla.
Lisää karvasmanteliöljy ja sekoita hyvin.
Älä kuitenkaan vaivaa tai taikinaan muodostuu sitkoa minkä vuoksi pikkuleivistä tulee sitkeitä eikä mureita.

Muotoile taikinasta noin kahden euron kolikon paksuinen pötkö. Rullaa taikinapötkö leivinpaperiin huolellisesti ja nosta kylmään jähmettymään vähintään tunniksi. Taikina säilyy jääkaapissa noin kaksi viikkoa. Voit myös pakastaa pikkuleipätaikinan ja leikata tarvittaessa pikkuleipiä jäisestä pötköstä. Pikkuleipätaikina säilyy pakastettuna noin kaksi kuukautta.

Taikinan jähmetyttyä leikkaa siitä noin puolen sentin paksuisia, 5 mm, viipaleita. Lado pellille ja voitele päältä keltuaisella. Koristele mantelirouheella.
Paista 180 asteessa kypsiksi, noin 10 minuutin ajan.
Tarkkaile paistoa sillä pikkuleivät palavat helposti!

⇢ Seuraavalla sivulla: Kookos-macaroons eli kookospikkuleivät
⇠ Edellisellä sivulla: Uuniomenat


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact