EtusivuReseptitOta yhteyttä

Suussa sulavat vaniljakranssit maistuvat niin juhla- kuin tavallisessakin kahvipöydässä! Vaniljakransseja leipoo kerralla helposti isomman erän, josta riittää useampaankin juhlapöytään.

Vaniljakranssit

Noin 45 kpl riippuen pikkuleipien koosta.

  • 200 g voita, huoneenlämpöisenä ja paloiteltuna
  • 275 g vehnäjauhoja
  • 55 g kananmunaa (n. 1 isohko muna)
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 100 g sokeria

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauho kuohkeaksi vaahdoksi, noin 10 minuuttia. Parhaan tuloksen saat vaahdottamalla monitoimikoneen lapa- eli k-vatkaimella. Käsikäyttöinen sähkövatkainkin käy. Pysäytä kone välillä ja kaavi taikinan seinät alas, jotta vaahdosta tulee tasainen!

Yhdistä sokerit ja kananmuna, sekoita tasaiseksi. Lisää vehnäjauho-voivaahtoon munasokeriseos kahdessa erässä samalla voimakkaasti sekoittaen. Toimi nopeasti. Älä sekoita liikaa, riittää että seos on tasaista. Pursota pikkuleivät välittömästi, ennen taikinan sitkistymistä.

Pursota tähtityllalla leivinpaperoidulle uunipellille tasaisin välein kransseja. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat ottaneet vienosti väriä reunoilta ja pohjasta. Anna jäähtyä ritilällä. Pikkuleivät säilyvät ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä tai hiukan viileämmässä noin neljä viikkoa.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, joululeivonta, taikina, murea, pikkuleipä, keksi, kaneli, joulu, kaneliässät, kaneli ässät, kanelipikkuleivät, pikkuleivät, keksit, kanelikeksit, perinteiset pikkuleivät, kahvipöytään, pursotettavat pikkuleivät, mureat pikkuleivät, vaniljakranssit, kranssit, vaniliakranssit

⇢ Seuraavalla sivulla: Veera leipoo - Maapähkinävoicookiet
⇠ Edellisellä sivulla: Mansikka-valkosuklaakakku


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Hyvä ohje! Tein annoksen tuplana ja gluteenittomilla jauhoilla. Pysyuvät hyvin koossa eikä juuri lässähtänyt paistaessa. Ainut huono puoli ohjeessa tuo säilyvyys. Katosivat hetkessä parempiin suihin!????????

– Suurperheen isä 12.02.2022

Hyvä ohje! Taikinaa on mukava pursottaa ja keksit ovat kauniita paiston jälkeen. Useasti testattu.

– Nimetön 29.09.2021

Emme ole koskaan kokeilleet reseptiä gluteenittomilla jauhoilla. Voi tulla kyllä erityisen mureaa, mutta yrittänyttähän ei laiteta. Periaatteessa valmistus pitäisi onnistua, kun vaahdotat voin ja gl-jauhot. Kananmuna auttanee pitämään pikkuleipiä kasassa. Yritä ihmeessä. Onnea matkaan.

– Leipojat 19.06.2020

Hei, mitenköhän käyttäytyy, jos vaihtaa jauhot gluteenittomiin esim. Semper finmix ? Tuleekohan liian murenevaa?

– Keliaakikko 19.06.2020

Kyllä, voi ja VEHNÄJAUHOT vaahdotetaan tässä ohjeessa! Näin saat mureampia ja muotonsa paremmin pitäviä pikkuleipiä.

– Leipojat 05.06.2018

Siis voi ja jauhot vaahdotetaan eikä siis voi ja sokeri niinkuin yleensä ?

– Hämmentynyt 05.06.2018

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact