EtusivuReseptitOta yhteyttä

Mehevä ja erityisen maukas Victorian sponge –kakkupohja nostaa perinteisen kermatäytekakkusi aivan uudelle tasolle. Englannissa suosittu Victorian sponge –kakkupohja täytetään perinteisesti kermalla ja marjahillolla tai marjoilla.

Tämä tavallista sokerikakkupohjaa hiukan tuhdimpi kakkupohja on tukevampi ja maukkaampi kuin tavallinen pohja – se soveltuu erityisen hyvin monikerroksisiin täytekakkuihin.

Victorian Sponge –kakkupohja

Yksi 20 cm halkaisijan kakkupohja.

  • 225 g huoneenlämpöistä voita paloiteltuna
  • 225 g sokeria
  • 4 kpl kananmunia
  • 225 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl laktoositonta maitoa

Pohjusta 20 cm halkaisijan kakkuvuoka leivinpaperilla. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen samalla voimakkaasti sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet nuolijalla voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun kakkuvuokaan, tasoita pinta. Paista kakkupohja kypsäksi 180 asteessa n. 40 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktail-tikulla. Kakkutaikinan voi myös jakaa puoliksi ja paistaa kahdessa vuoassa, jolloin kakkupohjaa ei tarvitse halkaista. Tällöin paistoaika on noin 20-25 minuuttia.

Voit käyttää Victorian Sponge –kakkupohjaa tavallisen sokerikakkupohjan tapaan, täyttämällä sen esimerkiksi kermavaahdolla ja marjoilla.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, kakkupohja, kakku pohja, victorian sponge, victoriansponge, victorian-sponge, victorian sponge –kakkupohja, victorianspongekakkupohja, viktorian sponge –kakkupohja, täytekakku, syntymäpäiväkakku, kermakakku, englantilainen

⇢ Seuraavalla sivulla: Hedelmä-mascarpone-kakku
⇠ Edellisellä sivulla: Viipurinrinkelit


Ei arvosteluja vielä!Sinun arvosanasi:Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Kesä lähestyy ja leivonnaisissa maistuvat mm. raparperi ja mansikka!
Kirpsakan makea mansikka-raparperipaistos vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact