EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Leivotko tänä jouluna joulutortut itse tehdystä voitaikinasta vai turvaudutko kaupan taikinaan? Hyviä vaihtoehtoja molemmat! Kokeile jotain uutta ja täytä tortut vaikkapa aprikoosihillolla ja tuorejuustolla amerikkalaiseen tapaan!

Voitaikina–joulutortut amerikkalaisittain

Esim. noin 10 kpl joulutorttuja.

  • 280 g jääkylmää vettä
  • 4 g suolaa
  • 400 g pakkaskylmiä vehnäjauhoja

Kaulintaan:

  • 400 g kylmää voita

Täytteeksi:

  • Aprikoosihilloa
  • Luumuhilloa
  • Tuorejuustoa

Nosta vesi ja vehnäjauhot kylmään edellisenä päivänä. Valmista erittäin kylmistä aineista taikina nopeasti sekoittaen.

Huom! Älä vaivaa taikinaa – taikinaan ei saisi muodostua sitkoa. Riittää, että ainekset ovat kunnolla sekaisin.

Kääri kaulimella litteäksi taputeltu voi taikinan sisälle.
Älä paina liikaa kaulimisen aikana, rullaa taikina auki kevyin liikkein.
Taita taikina neljään kerrokseen.
Oikein taiteltu voitaikina kätkee sisälleen erilliset voi- ja taikinakerrokset.

Kääri lyhyen lepoajan jälkeen voi taikinan sisään. Kaulintakaava on 4x4 Taikina kaulitaan noin 1 cm paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi, jonka jälkeen se taitellaan neljään osaan. Kaulinta tehdään neljä kertaa ennen aukikaulimista. Taikina aukikaulitaan noin 3 mm paksuiseksi levyksi, josta tuotteet valmistetaan. Lepoajat kaulintojen välillä 15 minuuttia. Ennen aukikaulintaa eli tuotteiden valmistusta tulee taikinan levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia, mieluiten 2-3 tuntia. Valmiiden tuotteiden lepoaika jääkaapissa ennen paistoa mielellään yön yli. Pyri kaulitsemaan ilman jauhoja. Mikäli kuitenkin käytät vähän jauhoja putsaa taikinan taitoksista ylimääräiset jauhot pullasudilla.

Kauli taikina auki noin 5 mm paksuiseksi matoksi ja leikkaa se 10x10 cm neliöiksi. Taita neliö kevyesti kolmioksi, kulmat vastakkain. Leikkaa veitsellä kolmion alareunasta kärkeen päin veitsellä tai pizzaleikkurilla viillot, noin 1 cm reunasta ja kärjestä. Avaa kolmio ja voitele kananmunalla leikatut n. 1 cm levyiset reunat. Taita ensin toinen leikattu reuna vastakkaisen leikkauksen sisäreunaan, toista toiselle puolelle. Paista 220 asteessa noin 15 minuuttia. Anna torttujen jäähtyä ennen täyttämistä. Paina torttujen keskelle jäänyt syvennys matalaksi sormilla. Täytä haluamallasi täytteellä, kuten luumuhillolla, tuorejuustolla tai vaikkapa aprikoosihillolla.

Avaisanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, joululeivonta, joulu, joulutorttu, torttu, joululeivos, leivos, luumutäyte, aprikoosihillo, tuorejuusto, voitaikina

⇢ Seuraavalla sivulla: Paraisten piparkakut
⇠ Edellisellä sivulla: Vegaaninen ja gluteeniton täytekakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut pukille ja poroille pipareita?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact