EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Paraisten piparkakut

(n. 80 kpl)

  • 1,5 dl tummaa siirappia
  • 200 g sokeria
  • 250 g (suolatonta) voita
  • 3 rkl piparkakkumausteseosta
  • (Tai
    • 3 tl kanelia
    • 3 tl inkivääriä
    • 2 tl neilikkaa
    • 1 rkl pomeranssin kuorta)
  • 2 kpl munaa
  • 3 tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • n. 8 dl (500 g) vehnäjauhoja

Mittaa kattilaan siirappi, sokeri, rasva ja mausteet. Kiehauta seos.

Nosta kattila kylmään veteen ja vatkaa vaahdoksi sähkövatkaimella.

Lisää jäähtyneeseen seokseen munat yksitellen, hyvin vatkaten ja lopuksi lisää jauhot, joiden sekaan on siivilöity sooda ja suola.

Vaahdottamalla taikinan saat herkullisen rapeita ja suussa sulavia piparkakkuja!

Anna taikinan tekeytyä viileässä seuraavaan päivään.

Pane uuni lämpiämään 175-asteiseksi. Kauli taikina mahdollisimman ohueksi, noin 1 mm, ja ota siitä piparimuotilla keksejä leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista uunissa rapean ruskeiksi. Paistoaika noin 6 min.

Valmiin taikinan voi pakastaa useassa pienessä erässä ja ottaa käyttöön tarvittaessa. Taikina säilyy pakastimessa noin kaksi kuukautta.

⇢ Seuraavalla sivulla: Pehmeät piparkakut
⇠ Edellisellä sivulla: Voitaikina-joulutortut amerikkalaisittain


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut pukille ja poroille pipareita?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact