EtusivuReseptitOta yhteyttä

Amerikkalainen unelma – Sugar Babies Cupcakery

Leipojat.fi on lähettänyt erikoisagenttinsa suurelle Amerikan mantereelle tutustumaan paikalliseen leipomo- ja leivontakulttuuriin. Erikoisagenttimme pääsi heti ensitöikseen tutustumaan Los Angelesissa, Kaliforniassa, kuuman paahtavan auringon alla sijaitsevan pienen leipomo-konditorian Sugar Babies Cupcakeryn toimintaan. Los Angelesin Sherman Oaksissa päämajaansa pitävä minikokoisiin kuppikakkuihin, sokerikekseihin ja tilauskakkuihin erikoistunut leipomo on kahden intohimoisen naisen, sisarusten, rakas luomus, joka tarjoaa töitä heidän lisäkseen kolmelle työntekijälle.

Kaikki alkoi New Yorkin matkasta, jolla sisarukset eksyivät söpöön pieneen leipomoon. Viinipullollinen myöhemmin, kotona Los Angelesissa, ja Sugar Babies Cupcakery oli syntynyt! Siskokset Rachel Crystal ja Kassandra Workman huomasivat Los Angelesin leipomoiden ja kahviloiden tarjonnan olevan täynnä ylisuuria, jopa jättimäisiä, pullia ja leivoksia. Missään ei ollut tarjolla järkevän kokoista herkkua, jota nauttiessa ei tarvitse miettiä miten saisi kulutettua nämäkin kalorit.

Siskokset päättivät avata Sugar Babies Cupcakery –myyntiauton, josta he voisivat myydä minikokoisia kuppikakkuja, sokerikeksejä ja kakkutikkareita missä tahansa.

– Auto ostettiin vuonna 2010 eBaysta Kassandran säästöillä, koska pankit eivät myöntäneet lainaa kahdelle parikymppiselle blondille ilman mitään kokemusta yrittämisestä tai leipomisesta, Rachel paljastaa Leipojat.fi -toimitukselle.

Myyntiautolla he kiertelivät kaikenlaisia tilaisuuksia ja toreja.

– Autossa on nukuttu useampikin yö pitkien leivontasessioiden jälkeen, muistelevat sisarukset yrityksen alkuajoilta.

Nykyisin auton voi tilata paikalle juhliin tai muihin tilaisuuksiin.

Nimen keksiminenkään ei ollut aivan helppoa – siitä kinasteltiin pitkään ja hartaasti. Toinen siskoista halusi nimetä leipomon Mini Me Bakeryksi (Mini-minä-leipomo) ja toinen Itty Bitty Bakeryksi (Ihan piskuinen leipomo).

– Jossakin kinastelun keskellä ajatus Sugar Babies –nimestä syttyi, ja me molemmat pidimme siitä välittömästi, tarkentaa Rachel.

Sugar Babies Cupcakeryn sisaruksilla, Rachelilla ja Kassandralla, ei ollut mitään kokemusta yrittämisestä aikaisemmin. Kassandra oli juuri lopettanut työnsä lentoemäntänä ja Rachel oli valmistunut lääketieteelliseen valmistavasta koulutuksesta Pennsylvanian yliopistosta. Hänestä olisi pitänyt tulla lääkäri, mikäli tuota reissua New Yorkiin ei olisi koskaan tehty! Yrittämisen monet kiemurat tulivat tutuiksi leipomon myötä.

– Paljon asioita on opittu virheiden kautta, Sugar Babiesin yrittäjät myöntävät.

Sugar Babies Cupcakerysta voi myös ostaa kuppikakkuaiheisia kirjoja ja
koriste-esineitä.

Naisten isoäiti on aina ollut erinomainen kokki, jolta peritty kokkausvaisto on todennäköisesti siirtynyt myös sisaruksiin. Isoäidiltä perityt taidot ovat auttaneet leivonnassa, mutta mitään virallista koulutusta leipuriksi tai kondiittoriksi kummallakaan siskoista ei ole. Käytännössä työ on opettanut kaiken tarpeellisen. Paljon erilaisia reseptejä, kokeiluja ja harjoitusta tekee mestarin! Rachel ja Kassandra ovat tehneet kovasti töitä viimeiset viisi vuotta päästäkseen siihen missä nyt ovat.

– Menestymiseen ei ole oikoteitä tai salaisuuksia. Rehellinen kova työ on se millä tie huipulle raivataan.

Tytöt eivät enää vapaa-ajallaan oikein jaksa innostua leipomisesta. Rankat työpäivät vievät veronsa ja tiedossa täytyy olla jotakin todella erikoista, jotta he jaksaisivat leipoa. Mikäli jotakin kotona leivotaankin, se ei todellakaan ole cupcakeseja eli kuppikakkuja, vaan jotakin aivan uutta, kuten banaanikahvikakkua, piirakkaa tai jotain muuta erikoista. Sisarusten mielestä kuppikakkujen tekeminen olisi jo liian helppoa.

Monen monituista kuorrutusta valmiina pursotuspusseissa.

Kysyimme Sugar Babies Cupcakeryn neidoilta mikä leipomisessa viehättää. Ja vastaukseksi he kertoivat leipomisessa kiehtovan sen kaaottisuuden – kuinka kaikessa hulluudessaan, siinä on kuitenkin aina punainen lankansa. Eikä leipomisen terapeuttinen vaikutuskaan ole heiltä jäänyt huomaamatta. Mikäpä sen rentouttavampaa, kuin työntää kädet taikinaan ja päästää luovuutensa valloilleen.

Kondiittori Sugar Babies Cupcakeryn keittiössä koristelupuuhissa.

Oman leipomon pyörittäminen ei ole aina yhtä herkkua. Joka päivä on valmistettava tuoreet tuotteet tilauksia ja sisään käveleviä asiakkaita varten. Sugar Babies –kuppikakkulassa leivotaan joka aamu iso satsi kuppikakkuja, vähintäänkin 100 minikuppikakkua päivittäin. Suurin tilaus on ollut 3000 mini cupcakea kerralla! Tarjolla on päivittäin yhdeksää erilaista minikuppikakkua, kahta eri keksiä, kolmea kakkutikkaria ja vähintäänkin yhtä juustokakkua. Tarjonta ei ole suomalaisten leipomoiden tavoin mahdottoman laajaa ja monipuolista, vaan Sugar Babies keskittyy tarjoamaan pienen, mutta laadukkaan valikoiman asiakaskunnalleen. Toki Amerikan mantereella asiakaskunnat ovat suurempia, ja pienet erikoistuneet puodit voivat menestyä siellä vallan mainiosti.

Sugar Babies Cupcakeryn suosituin cupcake on ehdottomasti The Pancakes N’ Bacon (pannukakkuja ja pekonia), joka on käytännössä kevyt vaniljakakku vaahtera-tuorejuustokuorrutteella ja koristeena kandeerattuja pekonihippuja. Tuollaisilla makuyhdistelmillä tekisi vaikutuksen kehen tahansa. Uusien tuotteiden ideoiminen käykin Sugar Babiesin sisaruksilta melkein puolivahingossa – The Pancakes N’ Bacon –kuppikakku kehiteltiin kilpailijan heittämään haasteeseen!

– Usein uusia makuyhdistelmiä tulee kokeiltua enemmän kuin tarpeeksi ja välillä kokeilut tuottavat tulosta, toisinaan taas eivät.

Hauskinta sisarusten mielestä onkin katsoa, kun joku leipomon työntekijöistä joutuu/pääsee maistamaan uusia tuotoksia ensimmäistä kertaa.

– Ilmeet ovat aina näkemisen arvoisia, nauraa Rachel.

Taivaallinen Red Velvet -kuppikakku.

Kaikille omasta leipomosta haaveileville sisaruksilla on pari valittua sanaa yrittämisestä, leipomisesta ja elämästä.

– Sinun on haluttava sitä enemmän kuin mitään muuta. Sinun on hengitettävä, nukuttava, elettävä työlle, jotta kestät sen kaiken. Tämä ala ei ole heikkohermoisille, eikä yrityksen perustaminen ole koskaan se helpoin tie. Hanki kumppani, jolla on heikkouksiasi kompensoivia vahvuuksia, ja joka ei anna sinun luovuttaa. Menestys ei tule yhdessä yössä, yleensä, joten ole intohimoinen jahdatessasi unelmaasi, menestyessäsi ja epäonnistuessasi. Pidä pääsi ylväänä, ota vastaan neuvoja mikäli niitä on tarjolla ja kuuntele ihmisiä, jotka ovat tehneet saman ja menestyneet. Kuuntele vielä tarkemmin heitä, jotka ovat yrittäneet, mutta epäonnistuneet. Ja opi heidän virheistään. Tie on pitkä ja kivinen, mutta palkkiot ovat herkullisia.

Lisätietoja yrityksestä ja sisaruksista löydät Sugar Babies Cupcakeryn kotisivuilta: http://www.sugarbabiescupcakery.com/

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, artikkeli, kuppikakku, leipomo, konditoria, SugarBabies, Cupcakery, cupcakes, kuppikakut, kakku, leivos, muffinssi, muffini, yrittäminen, yritys, Rachel, Kassandra, myyntiauto, keksi, sokeri, kakkutikkari, tilaus, tuote

⇢ Seuraavalla sivulla: Vanilja-cupcake
⇠ Edellisellä sivulla: Mansikka-raparperipiirakka amerikkalaisittain


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Kesä lähestyy ja leivonnaisissa maistuvat mm. raparperi ja mansikka!
Kirpsakan makea mansikka-raparperipaistos vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact