EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Maailmalla jo pidemmän aikaa hittiherkkuna pysytelleet cupcaket eli kuppikakut ovat oivallinen tarjottava kahvipöydässä niin arkena kuin juhlanakin. Nämä mehevät ja maukkaat klassiset vaniljakuppikakut viettelevät tuorejuustokuorrutuksellaan ja herkullisuudellaan. Ohjeemme on yksinkertainen ja aidoista raaka-aineista valmistettu perinteinen amerikkalainen cupcake. Kokeile ja ihastu!

Vanilja-cupcake

12 kpl.

  • 110 g voita
  • 2,4 dl sokeria
  • 3,2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kpl kananmunia
  • 1,2 dl maitoa

Vaahdota voi ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Lisää kananmunat yksitellen voi-sokerivaahtoon. Sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää vuorotellen kuivia aineita ja maitoa, aloittaen ja lopettaen kuivilla aineilla. Nostele taikina ruokalusikalla paperisiin cupcake-vuokiin, täyttäen niistä kaksi kolmasosaa. Jätä tilaa kohoamiselle! Paista paperivuoat tarkoitukseen sopivan uunivuoan tai uuninkestävän kahvikupin sisällä, jotta kakut pitävät muotonsa paiston aikana.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes pinta tuntuu kimmoisalta eikä hammastikkuun jää märkää taikinaa käyttäessäsi sitä kuppikakun sisällä. Jos käytät kuppikakuille tarkoitettua vuokaa paistamiseen, anna cupcakesien jäähtyä vuoassa noin 5 minuuttia, jonka jälkeen ne on hyvä siirtää jäähtymään ritilän päälle tai leikkuulaudalle. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.

Tuorejuustokuorrute:

  • 55 g voita, huoneenlämpöistä
  • 170 g maustamatonta tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Ripaus suolaa
  • 2 dl tomusokeria

Vaahdota pehmeä voi, tuorejuusto, suola ja vaniljasokeri, noin 2 minuuttia. Lisää tomusokeri vaahtoon pienissä erissä samalla jatkaen vaahdotusta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Tuorejuustokuorrute on valmis pursotettavaksi, kun se on pehmeää ja ilmavaa vaahtoa. Vaahto on valmis noin 3-5 minuutissa.

Cupcaket säilyvät hyvänä ilmatiiviissä astiassa viileässä noin 3 vuorokautta. Kuppikakut ovat kuitenkin parhaimmillaan huoneenlämpöisinä – ota cupcaket lämpiämään noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, cupcake, kuppikakku, muffinssi, muffini, kakku, kahvikakku, mini, vanilja, tuorejuusto, perinteinen, klassinen, helppo, amerikkalainen, Amerikka, kuorrutus, pursotus


Lukijoiden arvosana:

****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact