EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Pirtsakat aprikoosit ja raikas tuorejuusto muodostavat näyttävän ja maukkaan makuparin tässä suussa sulavassa juustokakussa. Tämä perinteinen amerikkalainen juustokakkuresepti on helposti muunneltavissa, joko käyttämällä eri hedelmiä ja marjoja kauden mukaan tai jättämällä hillokkeen kokonaan pois. Ihanan täyteläinen juustokakku on kaunis tarjottava kahvipöydässä.

Tuhti juustokakku saa hiukan kevennystä Amerikassa kovassa käytössä olevasta sour creamista. Mikäli lähikaupastasi ei moista löydy, voit korvata sour creamin creme fraichella.

Aprikoosijuustokakku

Yksi noin 15 cm halkaisijan juustokakku.

Aprikoosihilloke:

  • N. 150 g tuoreita aprikooseja
  • 30 ml sokeria
  • Ripaus suolaa
  • 1 tl sitruunanmehua
  • 2 tl vettä

Kiehauta puhtaat, pilkotut ja kivettömät aprikoosit pienessä kattilassa sokerin ja suolan kanssa. Hauduta, kunnes sokeri on sulanut kokonaan ja aprikoosit ovat pehmenneet, noin 10 minuuttia. Lisää sitruunanmehu ja vesi. Soseuta sileäksi soseeksi. Anna jäähtyä kunnolla.

Keksipohja:

  • N. 160 g täysjyväkeksiä (Digestive)
  • N. 55 g sulaa voita

Murskaa keksit joko käsin, muovipussissa kaulimella/pullolla tai monitoimikoneella hienoksi murskeeksi. Lisää sula voi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada murut vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi kerrokseksi pohjaa ja reunoja myöten. Mikäli käytät irtopohjavuokaa ja haluat tarjota kakun eri alustalta, aseta vuoan pohjalle pohjaa hiukan isompi leivinpaperipala. Kakkua pystyy liikuttamaan helpommin paiston jälkeen leivinpaperin avulla.

Juustotäyte:

  • 225 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,6 dl sour creamia/creme fraichea
  • Ripaus vaniljaa
  • 1 iso kananmuna
  • 90 ml sokeria

Ota aineet huoneen lämpöön noin 1-2 tuntia ennen juustokakun valmistusta.

Vaahdota huoneenlämpöiset tuorejuusto ja sour cream. Lisää sokeri, vanilja ja suola. Sekoita tasaiseksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Kaada juustotäyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta veitsellä. Pudottele ruokalusikalla isoja nokareita aprikoosihilloketta sinne tänne juustotäytteen päälle. Tee juustokakun pintaan kuvioita ohuella tikulla/terävällä veitsenkärjellä.

Paista 160 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta tuntuu kiinteältä, mutta höllyy liikutellessa. Anna jäähtyä. Nosta jäähtynyt juustokakku jääkaappiin ja anna jäähtyä ja maustua siellä ainakin neljä tuntia ennen tarjoilua.

Juustokakku säilyy kylmässä noin 3 vuorokautta.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, maukas, täyteläinen, hyvä, helppo, aprikoosi, hilloke, hedelmä, marja, juustokakku, keksipohja, digestive, paistettava, sour cream, Amerikka, amerikkalainen

⇢ Seuraavalla sivulla: Mustikka-mascarponekakku
⇠ Edellisellä sivulla: Sari leipoo - Juureskierteet


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Marraskuun julkaisua odotellessa nautiskellaan mm. näitä herkkuja: gluteenitonta ja järisyttävän helppoa banoffeeta, suklaisia vadelmabrownieta ja mehevää porkkanakakkua!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact