EtusivuReseptitOta yhteyttä

Täyteläinen mascarpone-juustokakku herää eloon marjaisen mustikkahillokkeen avulla! Paistettu juustokakku leivotaan gluteenittomalla keksipohjalla ja soveltuu myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Halutessasi voit käyttää toki tavallisiakin digestive-keksejä gluteenittomien sijasta.

Aloita mustikka-mascarponekakun valmistus mustikkahillokkeesta, jotta se ehtii jäähtyä ennen juustokakun leipomista.

Paistettu mustikka-mascarponekakku

Yksi 24 cm halkaisijan kakku.

Gluteeniton.

Mustikkahilloke:

  • 200 g pakastemustikoita
  • 100 g hillosokeria

Keitä mustikoita ja hillosokeria keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes mustikat ovat pehmenneet ja sokeri sulanut. Voit tehdä hillokkeen myös mikrossa! Yhdistä mustikat ja hillosokeri mikron kestävässä astiassa ja kuumenna hilloketta mikrossa täydellä teholla noin 5 minuuttia, sekoittaen välillä. Mikrohilloke on valmis, kun mustikat ovat pehmenneet ja sokeri suurimmaksi osaksi sulanut. Anna jäähtyä. Voit valmistaa hillokkeen edellisenä päivänä, jotta se ehtii jäähtyä kokonaan ennen juustokakun leipomista.

Pohja:

  • 250 g gluteenittomia digestive-keksejä
  • 100 g voita tai margariinia

Murskaa keksit monitoimikoneella tai esimerkiksi puukolla. Sulata rasva ja sekoita keksimurun sekaan. Pohjusta 24 cm halkaisijan irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada keksimuru irtopohjavuokaan ja painele käsin tasaiseksi pohjalle ja noin 3 cm korkeuteen reunoille. Nosta kylmään odottamaan täytettä.

Juustokakku:

  • 400 g mascarpone-juustoa
  • 2 tl vaniljasokeria tai Bourbon-vaniljatahnaa
  • 80 g piimää tai creme fraichea
  • 3 kpl isoja kananmunia (tai 4 pientä)
  • 1,5 dl sokeria

Sekoita täytteen aineet tasaiseksi seokseksi vispilällä. Kaada täyte varovasti keksipohjan päälle.

Lusikoi mustikkahilloketta täytteen päälle sinne tänne. Vedä mustikkahillokeraitoja veitsen terällä – saat kauniin marmorikuvion mustikkahillokkeesta juustokakun pintaan.

Paista 170 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes juustokakku on ottanut kevyesti väriä eikä ole vetelä keskeltä. Juustokakku on hiukan hyytelömäisen hyllyvä vielä lämpimänä, mutta jähmettyy kokonaan jäähtyessään! Anna mustikka-mascarponekakun jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua. Mielellään yön yli jääkaapissa.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, gluteeniton juustokakku, gluteeniton, keliakia, mustikkakakku, mustikkajuustokakku, mustikkamascarponekakku, mascarpone, mascarponejuusto, mascarponejuustokakku, mascarpanokakku, mustikka-mascarponekakku, mustikkamascarponejuustokakku, paistettu juustokakku, mustikkahilloke, keksipohja

⇢ Seuraavalla sivulla: Veera leipoo - Valkosuklaa-limettikakku
⇠ Edellisellä sivulla: Aprikoosijuustokakku


Ei arvosteluja vielä!Sinun arvosanasi:Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact