EtusivuReseptitOta yhteyttä

Vastaleivotut mausteiset yrtti-juustosämpylät huumaavat jo tuoksullaan – pehmeät sämpylät maistuvat niin aamupalalla kuin illallakin teekupposen kanssa!

Yrtti-juustosämpylät

12 kappaletta.

  • 360 g (3,6 dl) vettä
  • 20 g tuorehiivaa tai 6 g kuivahiivaa
  • 8 g (1 tl) suolaa
  • 50 g oliiviöljyä
  • 540 g vehnäjauhoja

Pinnalle:

  • 2 dl juustoraastetta (esim. edam, mustaleima)
  • 2-3 rkl pizzamaustetta

Yhdistä sämpylätaikinan aineet ja vaivaa taikinakoneella 12 minuuttia tai käsin 20 minuuttia. Anna levätä kulhossaan muovipussilla tai –kelmulla peitettynä noin 30 minuuttia. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja paloittele 12 osaan. Muotoile sämpylät haluamaasi muotoon, esimerkiksi pyöreiksi pyörittämällä kämmenellä pöytää vasten. Yhdistä juustoraaste ja pizzamauste kulhossa. Sivele sämpylöiden pinta kevyesti vedellä ja paina kevyesti juusto-mausteseokseen. Asettele leivinpaperoidulle uunipellille tasaisin välein ja anna nousta liinalla peitettynä noin 40 minuuttia.

Paista yrtti-juustosämpylöitä 210 asteessa noin 12-15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat ottaneet kauniisti väriä myös pohjasta.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, yrtti-juustosämpylä, yrtti juusto sämpylä, yrttijuustosämpylä, yrtti-juusto-sämpylä, sämpylät, helpot sämpylät, oregano, basilika, yrtit, leipä, limppu, vaalea leipä

⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Levylihapiirakka
⇠ Edellisellä sivulla: Aurajuustosämpylät


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact