EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Nämä mausteiset periamerikkalaiset cupcaket, eli kuppikakut, saavat mehevyytensä banaanista ja sen terävän makuparin maapähkinävoista. Tämän yksinkertaisempaa ja helpompaa ohjetta ei olekaan. Jos et ole vielä kokeillut näitä Amerikassa huippusuosiossa olevia pieniä kakkusia, on tämä resepti täydellinen sinulle! Banaani-maapähkinävoikuppikakut maistuvat uskomattoman hyviltä kahvikupposen tai maitolasillisen kera.

Banaani-maapähkinävoi-cupcaket

12 kpl.

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl soodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl piparkakkumausteseosta (tai 0,5 tl neilikkaa, 1 tl kanelia, 0,5 tl inkivääriä)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 110 g sulaa voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 0,6 dl sour creamia (kermaviili käy!)
  • 2 kpl kananmunia
  • 1,2 dl banaanisosetta (1,5 kpl pientä banaania muussattuna)

Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sooda, suola, mausteet ja vaniljasokeri omassa kulhossa. Yhdistä toisessa isossa kulhossa sula voi, sokeri, fariinisokeri, sour cream ja kananmunat - sekoita tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet märkiin aineisiin ja nostele sekaisin nuolijalla tai puuhaarukalla.

Lusikoi taikinaa paperisiin kuppikakkuvuokiin, jotka ovat cupcake-vuoassa tai uuninkestävissä kahvikupeissa, kaksi kolmasosaa vuoasta. Jätä tilaa kohoamiselle! Pelkässä paperivuoassa paistetut kuppikakut eivät pidä kuppimaista muotoaan, joka on toki vain pienoinen kosmeettinen haitta. Mikäli haluat täydellisiä ja tasalaatuisia cupcakeja on suositeltavaa käyttää tarkoitukseen valmistettua uuninkestävää vuokaa tai kahvikuppeja.

Paista kuppikakkuja 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta tuntuu kimmoisalta eikä hammastikkuun jää märkää taikinaa käyttäessäsi sitä kakussa. Anna cupcakesien jäähtyä uunivuoassa noin 5 minuuttia, ennen kuin nostat ne jäähtymään paperivuoissaan ritilän tai leikkuulaudan päälle. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.

Maapähkinävoikuorrute:

  • 165 g voita, huoneenlämpöistä
  • 2 dl tomusokeria
  • ripaus suolaa
  • 0,6 dl maapähkinävoita
  • 2 rkl maitoa

Vaahdota voi, maapähkinävoi ja sokeri, noin 3 minuuttia. Lisää suola ja maito. Jatka vaahdottamista kermaiseksi ja pehmeäksi vaahdoksi noin 1-2 minuuttia. Pursota tai levitä maapähkinävoikreemi cupcakesien päälle haluamallasi tavalla.

Kuppikakut säilyvät hyvänä ilmatiiviisti pakattuna viileässä noin 3 vuorokautta. Cupcaket on kuitenkin syytä tarjota huoneenlämpöisinä – ota kakut lämpimään noin puolituntia ennen tarjoilua.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, cupcake, kuppikakku, helppo, yksinkertainen, banaani, maapähkinävoi, peanut, butter, mausteinen, kaneli, neilikka, inkivääri, voikreemi, kuorrutus, koristelu, pursotus, Amerikka, amerikkalainen

⇢ Seuraavalla sivulla: Sari leipoo - Gluteeniton siemennäkkäri
⇠ Edellisellä sivulla: Vanilja-cupcake


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact