EtusivuReseptitOta yhteyttä

Rapean herkulliset kanelisokerikorput maistuvat teekupposen kera pitkinä hämärinä iltoina. Itse tehdyt korput ovat myös erinomainen vierasvara vaikkapa mökillä!

Kanelisokerikorput

  • 250 g haaleaa vettä
  • 25 g tuorehiivaa tai n. 8 g kuivahiivaa
  • 50 g sokeria
  • 5 g suolaa
  • 50 g voita
  • Noin 500 g vehnäjauhoja

Yhdistä kaikki aineet ja vaivaa monitoimikoneella 15 minuuttia. Käsin taikinaa saa vaivata ainakin 30 minuuttia. Lisää jauhoja tarvittaessa. Taikinan tulee olla pehmeää, mutta ei märkää. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoilta ja taikinassa on hyvä sitko – sitko on hyvä, kun taikinasta voi venyttää sormilla läpikuultavan ikkunan, ilman että taikina repeää.

Yhdistä ensin kuivat aineet ja lopuksi märät. Taikina ennen ja jälkeen levon,
muovipussilla peitetyssä kulhossa.

Anna taikinan levätä kulhossa muovikelmulla peitettynä 15 minuuttia. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja muotoile siitä joko pitkiä leipiä tai pyöreitä limppuja. Nosta leivät leivinpaperoidulle uunipellille. Voit paistaa korppuleivät myös kevyesti voidellussa vuoassa, jolloin saat korpuista tasaisen näköisiä. Taikina on hiukan vaikea muotoilla kauniiksi, koska se on niin pehmeää. Mitä pehmeämpi taikina sitä rapeammat korput!

Leivät ennen ja jälkeen nostatuksen.

Nostata korppuleipiä joko leivinliinan alla tai ison muovipussin sisällä noin 45 minuuttia, kunnes leivän pinta on kimmoisa.

Paista korppuleipiä 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes leipä on ottanut myös pohjasta hiukan väriä. Heitä kupillinen kylmää vettä uunin pohjalle paiston alussa. Näin saat uuniin hiukan vesihöyryä, mikä auttaa leipää muodostamaan kevyen kuoren.

Kypsät korppuleivät saavat jäähtyä kunnolla ennen jatkokäsittelyä. Leikkaa leivät korpuiksi vasta seuraavana päivänä.

Sivele leikatut korput kevyesti sulalla voilla ja dippaa ne toiselta puolelta kanelisokeriseokseen. Nosta kanelisokerikorput leivinpaperoidulle pellille vierekkäin.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita korput uuniin ja laske uunin lämpötila 50 asteeseen. Anna kanelisokerikorppujen kuivua miedolla lämmöllä useamman tunnin ajan, riippuen korppujen paksuudesta ja uunista kuivumisessa kestää noin 2-4 tuntia. Tarkista kuivuus puristamalla korppua keskeltä. Älä kuitenkaan ylikuivaa korppuja tai niistä tulee kivikovia. Huomioithan myös, että korput kuivuvat vielä paiston jälkeenkin jonkin verran ilman vaikutuksesta. Paras tapa on ottaa testikorppu ensimmäisen 1,5 tunnin jälkeen aina noin 20 minuutin välein ja antaa sen jäähtyä hetki ennen maistamista.

Korput säilyvät pitkään kunnolla kuivattuina ja säilytettynä, viileähkössä, pimeässä ja kuivassa kaapissa (huom. ei jääkaapissa!). Kanelisokerikorput säilyvät useita kuukausia.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, artikkeleita, ohjeita, reseptejä, leivotaan, kanelisokerikorppu, kaneli, sokeri, korppu, sokerikorput, sokerikorppu, kaneli-sokerikorppu, kaneli-sokerikorput, vehnäkorppu, makea, rapsakka, rapea, kuivaus, mökki, kahvipöytä

⇢ Seuraavalla sivulla: Sandra leipoo - Pizzasämpylät
⇠ Edellisellä sivulla: Inkivääri-appelsiinipikkuleivät


Ei arvosteluja vielä!Sinun arvosanasi:Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Kesä lähestyy ja leivonnaisissa maistuvat mm. raparperi ja mansikka!
Kirpsakan makea mansikka-raparperipaistos vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact