EtusivuReseptitOta yhteyttä

Mureat kanelisokeripikkuleivät ovat erittäin helppo ja nopea valmistaa. Suussa sulavat kanelisokeripikkuleivät ovat täydellinen pieni herkkupala, jolla sulostutat kahvipöytääsi.

Kanelisokeripikkuleivät

Useita kymmeniä pikkuleipiä.

  • 150 g vehnäjauhoja
  • 100 g suolatonta voita
  • 50 g sokeria
  • 1 keltuainen
  • 0,5 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

  • Kanelia
  • Sokeria

Pikkuleipätaikinana toimiva murotaikina valmistetaan niin sanotulla 3-2-1 –tekniikalla: 3 osaa vehnäjauhoja, 2 osaa voita ja 1 osa sokeria. Sekoita kaikki aineet nopeasti muromassaksi monitoimikoneessa, sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai sormin. Riittää, että ainekset ovat sekaisin. Älä vaivaa massaa tai sen murea rakenne kärsii ja taikinasta tulee sitkeää. Pyörittele murotaikina noin 2 euron paksuiseksi pötköksi. Kääri pötkö leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. Voit tehdä taikinan jo edellisenä päivänä ja antaa taikinan levätä jääkaapissa yön yli.

Murotaikina säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa, pakkasessa kaksi kuukautta. Voit siis tehdä isomman erän murotaikinaa kerralla ja säilöä sitä jääkaapissa tai pakkasessa myöhempää käyttöä varten.

Leikkaa pötköstä vajaan sentin paksuisia siivuja. Painele palaset litteäksi haarukalla, niin että pikkuleivän pinnalle jää selkeä ristikkokuvio. Sekoita kulhossa reilusti sokeria ja kanelia. Kasta ristikkopuoli pikkuleivästä kevyesti kanelisokeriin.

Paista 190 asteessa noin 7-10 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat ottaneet hitusen väriä. Anna pikkuleipien jäähtyä pellillä noin kaksi minuuttia, ennen kuin siirrät ne muualla jäähtymään. Kuumalla pellillä lepäävät pikkuleivät paistuvat vielä uunista ottamisen jälkeenkin!

Kanelisokeripikkuleivät säilyvät hyvänä ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä pari-kolme viikkoa.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, helppo, nopea, yksinkertainen, kaneli, sokeri, pikkuleipä, haarukka, kuvio, keksi, keksit, pikkuleivät, murotaikina, murea, suussa, sulava

⇢ Seuraavalla sivulla: Sandra leipoo - Calzone
⇠ Edellisellä sivulla: Joonatan leipoo - Omena-kinkkupiirakka


Ei arvosteluja vielä!Sinun arvosanasi:Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact