EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Hei ystävät,

Voitteko uskoa, että syksy on jo täällä! Toivottavasti teillä on ollut mahtava kesä.

Siitä onkin jo aikaa, kun minulla oli viimeksi jotain herkullista jaettavaa kanssanne. Tämä resepti on täydellinen come back –resepti – se saattaa ihan oikeasti järisyttää maailmaanne! Esittelen teille kotitekoisen Calzone-pizzan.

Calzone

2 pizzaa.

Tomaattikastike:

  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 pieni punasipuli pilkottuna
  • 1 valkosipulin kynsi pilkottuna
  • 1-2 rkl chili-kastiketta (valkosipuli-öljy)
  • 2 rkl hot sauce (tulinen kastike)
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 2-3 rkl kuivattua basilikaa
  • 1 rkl balsamicoa
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Ripaus sokeria

Valmistusohje: Hienonna valkosipuli ja sipuli, kuullota ne öljyssä. Juuri ennen kuin sipulit pehmenevät, lisää balsamico. Lisää tomaattimurska ja loput aineet. Tarkista maku. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintäänkin tunti. Kun tomaattikastike on valmista soseuta se sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Pizzataikina:

  • 6 dl durumjauhoja
  • 2 dl vettä
  • 0,5 dl kasviöljyä
  • 15 g tuorehiivaa
  • Suolaa
  • Pippuria

Täytteet:

  • 200 g savustettua kinkkua
  • 200 g mozzarella-raastetta
  • Oreganoa

Valmistusohje: Murenna hiiva 37-asteiseen veteen kulhossa, lisää suola ja pippuri. Lisää öljy ja jauhot. Vaivaa taikina 5-10 minuuttia. Anna taikinan levätä kulhossa muovikelmulla peitettynä 30 minuuttia.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli osat normaaleiksi pyöreiksi pizzoiksi. Levitä tomaattikastiketta, kinkkua ja juustoraastetta toiselle puolelle pizzataikinaa. Nosta toinen puoli täytteiden päälle ja purista reunat kevyesti yhteen. Ripottele pinnalle kuivattua oreganoa. Paista 250-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.

Tämä on meidän uusi suosikkipizza perheperjantaisin. Toivottavasti sinäkin nautit tästä herkusta!

Avainsanat: leipojat, leivonta, Sandra, leipoo, leivotaan, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, suolainen, pizzat, rulla, juustoraastetta, maukas, hyvä, hiivataikina, leipä, calzone, täytetty, savustettu, kinkku, mozzarella, oregano

⇢ Seuraavalla sivulla: Suklaahippukeksit
⇠ Edellisellä sivulla: Kanelisokeripikkuleivät


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Sandra

Kirjoittaja on parikymppinen Tukholmassa asuva kahden pienen lapsen äiti, joka on kiinnostunut hyvästä ja terveellisestä ruoasta, valokuvaamisesta ja bloggaamisesta. Sandra on Leipojat.fi -sivuston uusi jäsen, joka kirjoittaa kuukausittain leipomisesta (sen opettelemisesta..) ja arjesta lasten kanssa!

Mikäli haluat tietää Sandrasta lisää, voit seurata hänen ruotsinkielistä blogiaan osoitteessa: http://sandrarogers.me/

Sandra leipoo - Näkkileipä
Sandra leipoo - Rukiinen porkkanaleipä
Sandra leipoo - Calzone
Sandra leipoo - Bagelit
Sandra leipoo - Jouluinen näkkileipä
Sandra leipoo - Lucia-pullat
Sandra leipoo - Pizzasämpylät
Sandra leipoo - Aamiaissämpylät
Sandra leipoo - Pääsiäis-macaronit
Sandra leipoo - Mustikka-banaanileipä


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact