EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

02.12.2015

Heippa iloiset Leipojat!

Ensimmäistä kertaa elämässäni me, minä ja perheeni, isännöimme tänä vuonna jouluaaton. Olen viettänyt jouluni useissa eri paikoissa useilla eri tavoilla vuosien saatossa – monet niistä isovanhempieni luona. Toisinaan toisten isovanhempieni luona Englannissa ja toisinaan ystävien luona muissa maissa.

Olen aina rakastanut eri maiden jouluruokien sekamelskaa - Suomi, Englanti, Ruotsi, Malta ja monta muuta maata, jota en nyt tähän hätään muista. Muistan kuitenkin ruokien sekamelskan tuoksun ja maun. Koen olevani onnekas, että olen saanut nauttia kaikesta tuosta, ja ystävistäni ja perheestäni ympäri maailman. Tänä vuonna olo on hitusen aikuisempi. Uskoisin muidenkin huomaavan tämän ja minun ja mieheni keräävän mahtavia ”aikuistumispisteitä” tarjoilemalla jouluillallisen kotonamme – tietenkin valmistettu rakkaudella alusta loppuun saakka. Noh, ainakin suurin osa. Mennäänpäs asiaan. Eli haluan harjoitella täydellisen näkkileivän valmistusta joulua varten ja siksi jaan tämän reseptin teillekin rakkaat lukijat.

Jouluinen näkkileipä

Noin 10 näkkileipää.

  • 1 pala hiivaa
  • 1 l vettä
  • 2 rkl suolaa
  • 1,5 l ruisjauhoja
  • 0,5 l vehnäjauhoja
  • 2 rkl kuminaa ja suolahippuja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja puolet kuminasta. Sekoita tasaiseksi, älä vaivaa.

Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Lepo jääkaapissa tekee taikinasta helpommin käsiteltävää. Koska kyseessä on iso taikina, annoin sen levätä kulhossa parvekkeella. Jääkaapissani ei ollut tilaa taikinalle (eli olin liian laiska järjestämään jääkaappini ja sitä paitsi parvekkeella oli juuri sopivan viileä tähän tehtävään.).

Jaa taikina 10-12 osaan (tai useampaan pienempään osaan, jolloin taikina on helpompi käsitellä). Kauli palaset jauhotetulla pöydällä ohuiksi leiviksi.

Asettele leivät leivinpaperoidulle pellille ja ripottele pinnalle loput kuminat ja suolahiput.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes näkkileivissä on mukavasti väriä.

Täytyy kyllä sanoa vielä kerran, että en ole mielestäni kovinkaan hyvä leipuri, joten jännittää aina nähdä lopputulos ja jakaa se kanssanne. Kaikesta huolimatta nautin suunnattomasti leipomisesta, joten kiitos, että saan jakaa nämä kokemukset kanssanne!

Hauskoja leivontahetkiä!

Rakkaudella,
Sandra

Avainsanat: leipojat, leivonta, Sandra leipoo, ohje, resepti, ohjeita, reseptejä, artikkeleita, jouluinen näkkileipä, näkkäri, kumina, suolahippu, näkkileipä, leipä, rapea leipä, helppo, joulu, joulupöytään, joululeivonta

⇢ Seuraavalla sivulla: Kermatoffee suolapähkinöillä
⇠ Edellisellä sivulla: Voitaikina


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Sandra

Kirjoittaja on parikymppinen Tukholmassa asuva kahden pienen lapsen äiti, joka on kiinnostunut hyvästä ja terveellisestä ruoasta, valokuvaamisesta ja bloggaamisesta. Sandra on Leipojat.fi -sivuston uusi jäsen, joka kirjoittaa kuukausittain leipomisesta (sen opettelemisesta..) ja arjesta lasten kanssa!

Mikäli haluat tietää Sandrasta lisää, voit seurata hänen ruotsinkielistä blogiaan osoitteessa: http://sandrarogers.me/

Sandra leipoo - Näkkileipä
Sandra leipoo - Rukiinen porkkanaleipä
Sandra leipoo - Aamiaissämpylät
Sandra leipoo - Pizzasämpylät
Sandra leipoo - Calzone
Sandra leipoo - Pääsiäis-macaronit
Sandra leipoo - Mustikka-banaanileipä
Sandra leipoo - Bagelit
Sandra leipoo - Jouluinen näkkileipä
Sandra leipoo - Lucia-pullat


© 2014-2017 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact