EtusivuReseptitOta yhteyttä

Täyteläinen Kinder-kakku valmistetaan gluteenittomasta keksipohjasta ja valkosuklaa- sekä maitosuklaatäytteistä. Komeus viimeistellään pehmeällä suklaa-ganachella ja koristeilla.

Kinder-kakku

Gluteeniton.

Yksi 24 cm halkaisijan korkea kakku.

Pohja:

 • 160 g gluteenittomia digestive-keksejä
 • 65 g voita

Valkosuklaatäyte:

 • 200 g valkosuklaata
 • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
 • 2,5 dl vispikermaa
 • 0,5 dl sokeria
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 2 tl liivatejauhetta
 • 2 rkl kylmää vettä

Maitosuklaatäyte:

 • 180 g maitosuklaata
 • 50 g tummaa suklaata
 • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
 • 2,5 dl vispikermaa
 • 0,5 dl sokeria
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 2 tl liivatejauhetta
 • 2 rkl kylmää vettä

Suklaa-ganache:

 • 50 g tummaa suklaata
 • 110 g maitosuklaata
 • 75 g kermaa
 • 10 g voita

Valmista ensimmäiseksi keksipohja. Pohjusta 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sulata voi. Jauha keksit hienoksi muruksi monitoimikoneessa, lisää sula voi keksimuruun ja sekoita tasaiseksi. Voit pilkkoa keksit myös puukolla muruksi, jolloin pohjasta tulee vain hiukan rouheampi. Se ei haittaa laisinkaan. Painele keksimuru vuoan pohjalle tasaiseksi keksipohjaksi, käytä apuna lusikkaa.

Valmista seuraavaksi valkosuklaatäyte. Turvota liivatejauhe purkin ohjeen mukaisesti kylmässä vedessä juomalasissa, noin 5 minuuttia. Kuumenna liivate takaisin juoksevaksi mikrossa. Huom! liivate kuohuu lämmetessään herkästi yli, joten vahdi mikroa koko ajan. Liivate saa jäädä jäähtymään sillä aikaa, kun valmistelet täytteen muut aineet.

Sulata valkosuklaa joko mikrossa lyhyillä 30 sekunnin sykäyksillä tai vesihauteessa. Vaahdota molempien täytteiden kerma samalla kertaa, yhteensä 5 dl (500 g). Ota puolet sivuun maitosuklaatäytettä varten. Voit punnita kermavaahdosta 250 g vaa’alla, jolloin saat varmasti tasaiset kerrokset molempia täytteitä!

Vaahdota tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri kevyesti sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa. Lisää reilu kolmasosa kermavaahdosta tuorejuustoon ja vaahdota tasaiseksi. Lisää valkosuklaa kahdessa erässä, vaahdota nopeasti tasaiseksi lisäyksien välissä. Mikäli seos tuntuu jo nyt paksulta ja jähmeältä lisää nokare kermavaahtoa ja nostele sekaisin. Kaada liivate ohuena nauhana täytteen sekaan samalla voimakkaasti vaahdotusta jatkaen. Varo kaatamasta liikaa liivatetta kerralla täytteeseen tai se saattaa paakkuuntua. Ohut tasainen nauha samalla voimakkaasti vaahdottaen ja täytteestä tulee tasainen. Nostele viimeiseksi loput kermavaahdosta valkosuklaatäytteen sekaan. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Kopauta vuokaa pöytää vasten pari kertaa, jotta isoimmat ilmakuplat menevät rikki. Nosta vuoka jääkaappiin.

Valmista seuraavaksi maitosuklaatäyte.

Sulata maitosuklaa ja tumma suklaa yhteisessä kulhossa mikrossa lyhyin sykäyksin tai vesihauteessa. Turvota liivate edellä mainitulla tavalla ja lämmitä sitten takaisin juoksevaksi.

Vaahdota tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri kevyesti sähkövatkaimella. Lisää kolmasosa kermavaahdosta tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää reilu kolmasosa kermavaahdosta tuorejuustoon ja vaahdota tasaiseksi. Lisää suklaa kahdessa erässä, vaahdota nopeasti tasaiseksi lisäyksien välissä. Mikäli seos on paksua ja jämäkkää lisää nokare kermavaahtoa ennen liivatteen lisäämistä. Lisää liivate samalla lailla ohuena nauhana juustoseokseen samalla voimakkaasti vaahdotusta jatkaen. Nostele lopuksi kermavaahto maitosuklaatäytteen joukkoon. Kaada täyte valkosuklaatäytteen päälle ja tasoita pinta. Kopauta vuokaa kerran pari pöytää vasten ilmakuplien rikkomiseksi. Nosta kinder-kakku jääkaappiin vähintäänkin 4 tunniksi tai yön yli.

Irrota kinder-kakku irtopohjavuoasta varovasti pyöräyttämällä paletti- tai voiveistä vuoan sisäreunoja myöten ja avaamalla vuoan salvan hitaasti. Siirrä kinder-kakku varovasti leivinpaperin avulla tarjoiluastialle. Nosta kakkua varovasti palettiveitsellä/kakkulapiolla ja hivuta leivinpaperi pois alta.

Valmista seuraavaksi suklaa-ganache, suklaakuorrute.

Yhdistä tummasuklaa, maitosuklaa ja kerma. Sulata suklaa-kermaseos mikrossa tai kattilassa, kunnes seos on tasaista. Lisää nokare voita ja sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi suklaa-ganacheksi. Kaada suklaakuorrute kinder-kakun päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi palettiveitsellä. Suklaa-ganache saa valua sieltä täältä reunojen yli. Avita valumia haluamillesi kohdille vetämällä kuorrutetta enemmän kyseisiin kohtiin. Suklaa-ganachen kanssa tulee olla ripeä, sillä jämähtäneen suklaakuorrutteen liikutteleminen veitsellä tekee pinnasta ruman.

Koristele kakku haluamallasi tavalla joko överisti Kinder-munilla ja suklaapatukoilla tai hienostuneesti suklaakoristeilla ja sulalla valkosuklaalla.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, pääsiäinen, pääsiäisleivonta, kinderkakku, kinder, kinder-kakku, suklaakakku, kolmen suklaan kakku, maitosuklaakakku, valkosuklaakakku, suklaakuorrute, suklaa, suklaaganache, suklaa-ganache, gluteeniton, gluteeniton kakku, juustokakku, keksipohja

⇢ Seuraavalla sivulla: Mango-kookosmoussekakku
⇠ Edellisellä sivulla: Mantelinen mutakakku


Lukijoiden arvosana:

****

Sinun arvosanasi:Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Suklaakin jähmettää kakkua, mutta tarjoillessa se pysyy varmemmin pystyssä liivatteen kanssa. Voit toki jättää pois liivatteen tai vähentää määrää, kakku on vain pehmosempi silloin. Voin makuun en osaa vastata, mahdollisesti liian kovaksi vatkattu kermavaahto tai suklaan laatu.

– Leipojat 25.04.2019

Miksi ohjeessa käytetään liivatejauhetta? Eikö suklaa itsessään riitä jähmettämään kakkua? Ja maku oli jokseenkin voinen... En tiedä johtuiko suklaasta vai?

– Suklaaholisti 23.04.2019

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact