EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Kaunis mango-kookosmoussekakku maistuu etelänmailta ja auringolta. Mangon ja kookoksen liitto on taivaallinen yhdistelmä. Leivo keveä moussekakku gluteenittomaan keksipohjaan ja se soveltuu myös keliaakikoille!

Mango-kookosmoussekakku

Gluteeniton.

Yksi 24 cm halkaisijan korkea kakku.

Keksipohja:

  • 160 g gluteenittomia digestive-keksejä
  • 65 g voita sulatettuna

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai puukolla. Sekoita voisula keksimuruun. Painele keksimuru leivinpaperilla pohjustettuun 24 cm halkaisijan irtopohjavuokaan, käytä apuna lusikkaa.

Valmista seuraavaksi kuumamarenki mousseja varten. Mikäli haluat päästä helpommalla voit tehdä myös tavallista marenkia kuumamarengin sijasta. Vatkaa tällöin 5 valkuaista ja 5 rkl tomusokeria kuohkeaksi marengiksi. Kuumamarenki on kevyempää ja suussa sulavampaa ja näin ollen parempi vaihtoehto mousseihin.

Kuumamarenki:

  • 65 g valkuaista
  • 12 g sokeria

Vaahdota valkuainen ja sokeri marengiksi.

  • 110 g sokeria
  • 35 g vettä

Keitä sokeri ja vesi noin 124 asteeseen. Mittaa sokeriveden lämpötila sokerimittarilla. Kaada kuuma sokerivesi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon ja vatkaa suurimmalla nopeudella noin 1 minuutti. Vatkaa sen jälkeen pienellä nopeudella kunnes marenki on kylmää. Kuumamarenki säilyy jääkaapissa käyttövalmiina pari vuorokautta. Voit myös pakastaa kuumamarenkia, jossa se säilyy useammankin viikon käyttökunnossa!

Mangomousse:

  • 200 g mangososetta
  • 80 g kuumamarenkia
  • 2,5 dl vispikermaa
  • 3 tl liivatejauhetta
  • 3 rkl sitruunamehua

Turvota liivatejauhe purkin ohjeen mukaisesti sitruunamehussa juomalasissa, noin 5 minuuttia. Kuumenna liivate takaisin juoksevaksi mikrossa. Huom! liivate kuohuu lämmetessään herkästi yli, joten vahdi mikroa koko ajan. Lisää kuuma liivate mangososeen sekaan samalla voimakkaasti vispaten. Seos saa jäädä jäähtymään sillä aikaa, kun valmistelet täytteen muut aineet.

Vispaa kerma vaahdoksi. Kaada mango-liivateseos kermavaahdon sekaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Nostele kuumamarenki nuolijalla tai puukauhalla kermaseokseen. Kaada mangomousse keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Kopauta vuokaa pöytään pari kertaa, jotta isoimmat ilmakuplat menevät rikki. Nosta jääkaappiin hyytymään noin 1 tunniksi ennen kookosmoussen valmistusta.

Kookosmousse:

  • 200 g kookoskermaa
  • 2,5 dl vispikermaa
  • 80 g kuumamarenkia
  • 3 tl liivatejauhetta
  • 3 rkl kylmää vettä

Valmista liivate mangomoussen tapaan turvottamalla sitä kylmässä vedessä 5 minuuttia ja kuumentamalla se taas juoksevaksi. Lisää lämmin liivateneste kookoskerman sekaan samalla vispilällä vispaten.

Vaahdota kerma vaahdoksi. Kaada kookoskerma-liivateseos ohuena nauhana kermavaahdon joukkoon samalla voimakkaasti sekoittaen. Nostele kuumamarenki nuolijalla tai puulusikalla kookosmoussen joukkoon. Kaada kookosmousse mangomoussen päälle ja tasoita pinta. Kopauta vuokaa kerran tai pari pöytää vasten, jotta isoimmat ilmakuplat menevät rikki. Anna moussekakun jähmettyä jääkaapissa vähintäänkin 1 tunti ennen kiilteen lisäämistä.

Mangokiille:

  • 100 g mangososetta
  • 30 g vettä
  • 1 tl liivatejauhetta
  • 1 rkl kylmää vettä

Turvota liivatejauhe edelliseen tapaan juomalasissa. Kuumenna liivate ja kaada se mangososeen sekaan. Sekoita tasaiseksi vispilällä. Kaada mangokiille varovasti moussekakun pinnalle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintäänkin 3 tuntia tai yön yli ennen sen irrottamista vuoasta.

Irrota vuoka varovasti pyöräyttämällä voi- tai palettiveitsi vuoan sisäreunaa myöten ja avaamalla vuoan salpa hitaasti. Siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoilualustalle. Nosta kakkua hyvin vähän kakkulapiolla/pitkällä puukolla ja hivuta leivinpaperi pois kakun alta. Koristele kakku haluamallasi tavalla, esimerkiksi kookoshiutaleilla ja pakastekuivatuilla mansikoilla.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, mango-kookosmoussekakku, mangokakku, kookoskakku, mangokookoskakku, mango-kookos moussekakku, moussekakku, kuumamarenki, marenki, gluteeniton keksipohja, keliakia, mangomousse, kookosmousse, kookoskerma, mangosose, irtopohjavuoka

⇢ Seuraavalla sivulla: Veera leipoo - Uunirahka
⇠ Edellisellä sivulla: Kinder-kakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Kesällä herkutellaan mm. näillä leivonnaisilla: gluteenittomalla mansikka-limekakulla, mansikka-crumblella ja raparperihyveellä!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact