EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Mantelinen mutakakku

Gluteeniton. Laktoositon.

Yksi 24 cm halkaisijan kakku.

  • 200 g laktoositonta voita
  • 160 g tummaa suklaata
  • 2 dl sokeria
  • 4 kpl kananmunia
  • 100 g mantelijauhetta
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl mantelirouhetta mutakakun pinnalle

Sulata voi ja suklaa yhteisessä kulhossa mikrossa lyhyillä sykäyksillä. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi vispilällä. Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla voimakkaasti vispaten. Yhdistä mantelijauhe, perunajauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kaada jauhot voi-suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Vuoraa 24 cm halkaisijan irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Mutakakku jätetään keskeltä raa’aksi, joten älä paista kakkua läpikotaisin. Kun puiseen cocktail-tikkuun jää hitusen märkää taikinaa on mutakakku valmis! Anna mutakakun jäähtyä vuoassa kunnolla ennen irrottamista. Säilytä mutakakkua jääkaapissa ilmatiiviisti suojattuna esimerkiksi muovikelmuun.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, gluteeniton, keliakia, mutakakku, mantelikakku, mantelisuklaakakku, mantelinen mutakakku, mantelinen mudcake, almond mudcake, glutenfritt, mandel gladdkaka, suklaapiiras

⇢ Seuraavalla sivulla: Appelsiinibebet
⇠ Edellisellä sivulla: Veera leipoo - Passionhedelmäpikkuleivät


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut pukille ja poroille pipareita?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact