EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Nämä klassiset ja luontaisesti gluteenittomat kookospikkuleivät ovat huomattavasti helpommat valmistaa, kuin muut macaroonsit. Täyteläinen kookoksen maku tuo mieleen tuulahduksen Karibiaa ja tuo mukavaa vaihtelua kahvipöytään.

Kookos-macaroons eli kookospikkuleivät

Noin 25 kappaletta

  • 3 isoa valkuaista tai 4 pientä
  • 150 g sokeria
  • Ripaus suolaa
  • 180 g kookoshiutaleita tai -raastetta

Halutessasi voit paahtaa kookoshiutaleet kuivalla ja kuumalla pannulla, jolloin saat kookoksen maun paremmin esiin!

Vaahdota valkuaiset, sokeri ja suola jämäkäksi vaahdoksi, marengiksi.
Kääntele kookoshiutaleet marenkiin kevyesti.
Nostele ruokalusikalla nokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Paista 160-asteisessa uunissa noin 12-25 minuuttia. Paistoaika riippuu paljon uunista ja nokareiden koosta. Tarkkaile macaroonseja paiston ajan. Kookos-macaroonsit ovat kypsiä, kun nokareen pohja ja huippu ottaa hiukan väriä.

Säilytä kookospikkuleipiä ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Nämä pikkuleivät kestävät myös pakastusta. Kookos-macaroonsit säilyvät pakkasessa noin kaksi kuukautta.

Koristele jäähtyneet pikkuleivät tummalla suklaalla.

⇢ Seuraavalla sivulla: Pikkuleivät
⇠ Edellisellä sivulla: Mantelipikkuleivät


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact