EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Kotitekoiset pikkuleivät vievät kielen mennessään ja hurmaavat kahvipöydässä vaativimmankin vieraan makuhermot!

Pikkuleipiä on helppo valmistaa perustaikinasta, johon voit lisätä erilaisia makuaineita mielihalujesi mukaan. Tämä perusohje säilyy hyvin myös pakkasessa, josta sitä on helppo ottaa käyttöön aina tarpeen tullen.

Perusohje mureille pikkuleiville

Noin 35 kappaletta

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl soodaa
  • 1 kananmuna

Makuaineeksi esimerkiksi:

  • 2 tl kardemummaa

tai

  • 2 tl inkivääriä

tai

  • 0,5 dl suklaahippuja

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
Lisää vaahtoon kananmuna. Sekoita hyvin.
Yhdistä kuivat aineet ja seulo ne voi-sokerivaahtoon.
Lisää haluamasi makuaineet.
Sekoita aineet hyvin. Vältä vaivaamista tai pikkuleivistä tulee sitkeitä!

Pyörittele taikinasta pötkö, noin kahden euron kolikon kokoinen. Kääri se leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin jäähtymään vähintään tunniksi. Taikina säilyy jääkaapissa hyvin peitettynä noin kaksi viikkoa. Tässä vaiheessa voit myös pakastaa taikinapötkön, ja leikata siitä aina tarvittaessa pikkuleipiä paistoon!

Taikinan jähmetyttyä hetken jääkaapissa/pakastimessa, leikkaa siitä noin puolen sentin paksuisia viipaleita ja lado pellille tasaisin välein.

Paista 180 asteessa noin 10 minuuttia.

Tarkkaile paistoa. Pikkuleivät ovat kypsiä, kun niiden pohja alkaa ottamaan väriä. Riippuen valitsemastasi makuaineesta, mutta nämä pikkuleivät eivät ota paljoakaan väriä paiston aikana. Pikkuleivät saattavat tuntua pehmeiltä heti paiston jälkeen, mutta rapsakoituvat kyllä nopeasti jäähdyttyään.

⇢ Seuraavalla sivulla: Ranskanleipä
⇠ Edellisellä sivulla: Kookos-macaroons eli kookospikkuleivät


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact