EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Kuumamarenkia voit käyttää erilaisten moussekakkujen ja täytekakkujen täytteiden keventämiseen tai vaikkapa ihanien ranskalaisten macaroonsien valmistukseen. Se sopii erityisesti hiukan happamien täytteiden, kuten rahkojen tai viinimarjasoseiden sekaan keventämään ja makeuttamaan niitä. Kuumamarenki on monikäyttöinen ja helppo valmistaa.

Kuumamarenki

Noin 350 grammaa valmista marenkia, josta riittää esim. kahteen 24 cm halkaisijan moussekakkuun.

  • 120 g valkuaista
  • 20 g sokeria

Vaahdota valkuainen ja sokeri marengiksi.

  • 220 g sokeria
  • 70 g vettä

Keitä sokeri ja vesi noin 124 asteeseen. Mittaa sokeriveden lämpötila sokerimittarilla.

Kaada kuuma sokerivesi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon ja vatkaa suurimmalla nopeudella noin 1 minuutti.
Vatkaa sen jälkeen pienellä nopeudella kunnes marenki on kylmää.

⇢ Seuraavalla sivulla: Mustaherukkamoussekakku
⇠ Edellisellä sivulla: Gluteeniton kakkupohja


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact