EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Gluteeniton kääretorttu on helppo ja nopea valmistaa. Tätä voi tarjota kahvipöydässä myös niille, jotka eivät ole erikoisruokavaliolla – eikä kukaan arvaa mitään gluteenittomuudesta!

Perinteinen kääretorttu ei ole mikään kahvipöydän tylsimys, vaan juuri sellainen herkku minkä siitä itse loihdit. Leipojat.fi -toimituksessa rakastetaan aivan perinteistä hillolla täytettyä kääretorttua, sillä se on ”melkein terveellinen” ja samalla herkullinen. Vaihtelua kääretorttuun saat kokeilemalla erilaisia hilloja ja kerma- tai voikreemitäytteitä. Lisäämällä taikinaan erilaisia rouheita, hiutaleita tai lastuja saat tekstuuriin mukavaa rapsakkaa vaihtelua. Ja mikäpä estää tuunaamasta perinteistä kääretorttua kuorruttamalla se vaikkapa voikreemillä ja suklaalla!

Gluteeniton kääretorttu

  • 3 kpl kananmunia
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Kourallinen mantelilastuja

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vahvaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe perunajauhoihin. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon. Sekoita nopeasti, mutta varovasti, nuolijalla tai kädelläsi.


Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
Paista 200 asteessa kypsäksi, noin 8 minuutin ajan.

Anna pohjan hiukan jäähtyä. Valmista pöydälle toinen pellin kokoinen leivinpaperi, jolle levität tasaisesti hienoasokeria. Nosta kääretorttupohja leivinpaperin nurkista ja kumoa torttupuoli sokeroidulle paperille pöydällä. Anna pohjan jäähtyä rauhassa.

Irrota kääretorttupohjan päältä leivinpaperi hellävaraisesti nurkista aloittaen. Levitä kääretortun tasaiselle sokeroimattomalle pinnalle omenahilloa. Kääri pohja tiukahkolle rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.

Perunajauhoilla saat kevyen ja gluteenittoman kääretortun, jota kelpaa tarjota kahvipöydässä.
Huomioithan, että saumapuolen on oltava kääretortun alla!

Hillotäytteinen kääretorttu säilyy hyvin noin viikon verran. Kääretorttu soveltuu erinomaisesti myös pakastettavaksi vierasvaraksi. Leikkaa kääretorttu valmiiksi paloiksi ja pakasta rasiassa.

Mikäli haluat tehdä suklaakääretortun, korvaa 0,5 dl perunajauhoista kaakaojauheella!

Avainsanat: leipojat, leivonta, resepti, ohje, kääretorttu, gluteeniton, omenakääretorttu

⇢ Seuraavalla sivulla: Sandra leipoo - Näkkileipä
⇠ Edellisellä sivulla: Mustaherukkamoussekakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact