EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Mureat piparkakut maustetaan nyt raakalakritsijauheella! Kokeile ja ihastu!

Lakritsipiparit

Noin 120 piparia.

  • 3 kpl kananmunia
  • 4,5 dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 400 g voita sulatettuna
  • 3 dl perunajauhoja
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 pss piparkakkumaustetta
  • 3 tl soodaa
  • 4 tl raakalakritsijauhetta (lisää jauheen määrä makusi mukaan)

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 10 minuuttia. Yhdistä siirappi ja sula voi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää haalea siirappivoiseos munavaahtoon ohuena nauhana samalla voimakkaasti vaahdotusta jatkaen. Nostele joukkoon kuivat aineet joko nuolijalla tai puukauhalla. Taikina on pehmeää, mutta kovettuu jääkaapissa levon aikana. Maista ja lisää makusi mukaan raakalakritsijauhetta. Antamamme määrä tuo mukavan säväyksen lakritsia piparkakkuihin, mutta ei ole päällekäyvä. Jaa taikina tässä vaiheessa osiin, jotka voit säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa käyttöön saakka. Taikina on iso ja harva leipoo sitä kerralla. Jaa taikina sopiviin osiin ja taputtele ohueksi lätyksi. Kääri lätty tiiviisti muovikelmuun ja nosta jääkaappiin lepäämään vähintäänkin yön yli. Valmis lakritsipiparitaikina säilyy jääkaapissa useita viikkoja ja sen maku jopa syvenee ajan myötä!

Kun olet valmis paistamaan pipareita ota haluamasi kokoinen pala viileästä ja pehmitä taikinaa käsin pöytää vasten vaivaamalla. Kun taikina on notkeaa, kauli se ohueksi noin 2-3 mm paksuiseksi matoksi kevyesti jauhotetulla pöydällä. Käytä vehnäjauhoja apuna, jotta piparkakkutaikina ei tartu pöytään eikä kaulimeen. Putsaa ylimääräinen jauho pipareiden päältä pullasudilla ennen paistoa! Ota matosta haluamasi muotoisia pipareita ja lado leivinpaperoidulle pellille lähekkäin. Lakritsipiparit eivät juurikaan leviä paiston aikana, joten leviämisvaraa ei tarvitse jättää.

Paista pipareita 200 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes piparit ovat ottaneet nätisti väriä kauttaaltaan. Paistoaika riippuu piparien paksuudesta, joten tarkkaile paistoa! Anna pipareiden jäähtyä pellillä ensimmäiset 5 minuuttia ja siirrä sitten ritilän päälle jäähtymään. Säilytä valmiit, jäähtyneet, lakritsipiparit ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä tai hitusen viileämmässä. Ei jääkaapissa! Piparien maku voimistuu myös paiston jälkeen ja useamman viikon vanhat piparit maistuvatkin monien mielestä parhaiten.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, joululeivonta, joululeivos, piparkakut, piparit, joulupiparit, rapeat piparit, pehmeät piparit, lakritsipiparit, lakupiparit, lakritsipiparkakut, lakupiparkakut, lakritsijauhe, raakalakritsijauhe, joulupiparkakut, joulu, itsenäisyyspäivä

⇢ Seuraavalla sivulla: Lakritsifudge
⇠ Edellisellä sivulla: Joonatan Leipoo - Västerbotten-juustopiirakka


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact