EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä
Bagelit

04.03.2015

Hei taas!

Noh se olen taas minä, kahden lapsen äiti ilman minkäänlaisia leivontataitoja kokeilemassa uutta reseptiä – jälleen kerran. Tällä kertaa päätin tehdä bageleita. Mieheni on niiden suuri fani ja arvelin perheen pikkukaverinkin pitävän niistä. Täytyy kyllä myöntää, että luettuani reseptin läpi arvasin ottaneeni työn alle haasteellisemman leipomuksen. Mutta oikeastaan minun olisi pitänyt tietää, että siitä tulee oikein kunnon projekti etenkin puolitoistavuotiaan lapsen kanssa, joka haluaa vain syödä taikinaa koko ajan. Hän oli kuin pikku diktaattori käskyttäessään minua keittiössä. Söpöin keittiöapulainen mitä olen koskaan nähnyt!

Pienen konsultoinnin Leipojat.fi -toimituksen kanssa päätimme tehdä hiukan terveellisempiä bageleita.

Bagelit

  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 5 dl vettä
  • 10 dl vehnäjauhoja
  • 25 g hiivaa
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 valkuainen voiteluun
  • Auringonkukan siemeniä

Aloitin mittaamalla kaurahiutaleet kulhoon ja lisäämällä 1,5-2 dl vettä. Sen verran, että kaurahiutaleet peittyivät veteen juuri ja juuri ja turposivat mukavasti. Sen jälkeen lämmitin loput vedestä 37-asteiseksi, johon lisäsin hiivan, jauhot, hunajan ja suolan. Kun olin sekoittanut kaiken kunnolla lisäsin taikinan turvonneisiin kaurahiutaleisiin (jotka olivat olleet vedessä 20 minuuttia). Vaivasin taikinan tasaiseksi ja annoin sen levätä 60 minuuttia.

Sitten oli aika muotoilla bagelit. Tein 12 (+ 2 minikokoista) palloa, jotka litistin. Sitten tein niihin reiät keskelle, noin 50 sentin kolikon kokoiset. Lämmitin uunin 180 asteeseen ja annoin bageleiden nousta vielä 40 minuuttia.

Ja sitten koitti operaation pelätyin hetki. Bageleiden keittäminen. En ollut koskaan kuullutkaan mistään niin kummallisesta kuin leivän keittämisestä. Olin iloisesti yllättynyt, kun se onnistui! Pistin 2-3 rinkulaa varovasti kiehuvaan veteen ja annoin niiden kiehua noin 1 minuutin per puoli. Bagelit kelluvat vedessä, ja tämä on ilmeisesti normaalia – ilman kuuluukin pysyä niiden sisällä.

Kun olin valmis vatkasin valkuaisen kevyesti ja sivelin sitä bageleille. Ripottelin päälle auringonkukansiemeniä ja paistoin niitä uunissa 15-20 minuuttia, kunnes ne olivat kauniin kullan värisiä.

Onnea leipomuksiin ja nauti!

Lähde:
http://www.recept.nu/leila-bakar/leila-lindholm/bagels/

Avainsanat: Sandra, bagel, bagels, bagelit, leipä, leivonta, mammablog, kaurahiutale, rinkelit, ohje, resepti


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Sandra

Kirjoittaja on parikymppinen Tukholmassa asuva kahden pienen lapsen äiti, joka on kiinnostunut hyvästä ja terveellisestä ruoasta, valokuvaamisesta ja bloggaamisesta. Sandra on Leipojat.fi -sivuston uusi jäsen, joka kirjoittaa kuukausittain leipomisesta (sen opettelemisesta..) ja arjesta lasten kanssa!

Mikäli haluat tietää Sandrasta lisää, voit seurata hänen ruotsinkielistä blogiaan osoitteessa: http://sandrarogers.me/

Sandra leipoo - Näkkileipä
Sandra leipoo - Rukiinen porkkanaleipä
Sandra leipoo - Calzone
Sandra leipoo - Mustikka-banaanileipä
Sandra leipoo - Bagelit
Sandra leipoo - Jouluinen näkkileipä
Sandra leipoo - Lucia-pullat
Sandra leipoo - Pizzasämpylät
Sandra leipoo - Aamiaissämpylät
Sandra leipoo - Pääsiäis-macaronit


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact