EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Kuohkeat donitsit leivotaan Amerikan malliin ja dipataan Suomalaiseen malliin lakritsijauheella maustettuun kuorrutteeseen! Ihanat lakudonitsit uppoavat pyhäinpäivän kekkereissä niin isoihin kuin pieniinkin juhlijoihin.

Lakudonitsit

Noin 10 kappaletta isoja donitseja.

  • 35 ml kädenlämpöistä vettä
  • 8 g kuivahiivaa

Yhdistä kuivahiiva lämpimään veteen isossa kulhossa ja anna käydä noin 5 minuuttia.

  • 2 dl maitoa
  • 1 kpl kananmunia
  • 55 g sokeria (0,75 dl)
  • 345 g vehnäjauhoja (5,3 dl)
  • 0,5 tl suolaa
  • 40 g voita

Lisää hiivaveteen haalea maito, sokeri, kananmuna, suola ja vehnäjauhot. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi noin 5 minuuttia. Lisää voi ja vaivaa vielä 5 minuuttia. Taikina on pehmeää, mutta ei vetelää. Lisää jauhoja tarvittaessa. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi muovikelmulla peitettynä.

Kauli noussut taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä noin 3 cm paksuiseksi matoksi. Leikkaa muotilla donitseiksi. Muottina voit käyttää esimerkiksi jälkiruokakulhoa, hiukan juomalasia isompaa pyöreää muotoa. Ota keskireikä pienemmällä pyöreällä muotilla. Voit painella kanttipalat takaisin taikinaksi ja kaulita sen uudelleen. Nosta donitsit öljytylle leivinpaperille ja anna nousta noin 45 minuuttia, kunnes donitsit ovat ilmavia ja kimmoisia kosketukselle. Voit leikata leivinpaperin donitsin ympäriltä, jolloin donitsi on helppo siirtää uppopaistoon kippaamalla donitsi kevyesti nurin paistorasvaan leivinpaperin avulla!

Paista donitseja paistorasvassa 180 asteessa noin 2-3 minuuttia.

Uppopaistamiseen tarkoitetulla öljyseoksella saat parhaan tuloksen. Käännä puolivälissä, jotta donitsit paistuvat molemmilta puolilta tasaisesti. Tarkkaile lämpötilaa. Käytä keittiölämpömittaria, jos mahdollista. Liian kuumassa donitsit palavat pinnalta ja jäävät sisältä raaoiksi. Liian matalassa lämmössä donitsit imevät paistorasvan itseensä. Sopivassa lämpötilassa paistetut donitsit sulavat suuhun ja ovat kauttaaltaan kypsiä.

Donitsien kypsyyden näet paistorasvan kuohumisesta. Kypsä donitsi ei vaahdota paistorasvaa vaan rasva poreilee rauhallisesti. Kun paistoväri on keskiruskea on donitsi valmis. Nosta donitsi kuivumaan hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva irtoaa pinnalta.

Dippaa hiukan jäähtyneet donitsit lakritsikuorrutteeseen. Viimeistele mustilla sokerikoristerakeilla.

Lakritsikuorrute:

  • 1-2 tl lakritsijauhetta
  • 2 dl tomusokeria
  • Tilkka vettä
  • Muutama tippa mustaa elintarvikeväriä

Sekoita tomusokeri ja lakritsijauhe. Lisää vettä tilkka kerrallaan, kunnes seos on sopivaa dipattavaksi. Lisää musta väriaine, kunnes seos on haluamasi väristä. Mikäli seos on liian juoksevaa, lisää tomusokeria. Liian paksuun kuorrutteeseen lisätään vettä tippa kerrallaan.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, lakudonitsit, donitsit, munkit, vappu, halloween, pyhäinpäivä, donitsi, lakritsijauhe, lakritsidonitsit, lakritsi-donitsit, laku-donitsit

⇢ Seuraavalla sivulla: Banoffee
⇠ Edellisellä sivulla: Omenalehtileivos


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Lokakuun julkaisu on täällä!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact