EtusivuReseptitOta yhteyttä

Helpot ja nopeat omenalehtileivokset valmistuvat vaivatta kaupan valmistaikinasta. Reipas leipuri leipoo myös voitaikinan ja vaniljakreemin itse.

Kaupan lehti- ja voitaikinoiden käyttäminen leivonnassa ei ole häpeä. Teolliset lehtitaikinat ovat kotitekoisia lehtevämpiä ja rakenteeltaan usein muutenkin parempia.

Nämä nopeat herkut toimivat erityisen hyvin yllätysvieraiden varalta! Täytä leivokset mielesi mukaisesti paistonkestävällä hillolla, vaniljakreemillä ja hedelmillä tai marjoilla.

Omenalehtileivos

  • Paketti valmista voitaikinaa/lehtitaikinaa, tai viitseliäs tekee voitaikinankin itse tällä ohjeella.
  • Omenia
  • Mantelilastuja
  • Kanelia
  • Vaniljakreemiä (joko kaupan lisää vain vesi –vaniljakreemiä tai viitseliäs tekee tämänkin itse tällä ohjeella!)

Valmista ensin vaniljakreemi mikäli teet sen itse.

Kauli itse tehty taikina 3 mm paksuiseksi suorakaiteeksi. Ota taikinaleikkurilla tai veitsellä 8 cm kertaa 8 cm kokoisia neliöitä.

Anna valmistaikinan sulaa noin 30 minuuttia huoneenlämmössä. Puolita valmistaikinan palat neliöiksi kuvan mukaisesti. Painele kevyesti kolo keskelle. Viipaloi omenat ohueksi. Pursota koloon noin 1-2 rkl vaniljakreemiä. Lado omenaviipaleet vaniljakreemin päälle, paina kevyesti. Ripottele pinnalle kanelia ja mantelilastuja. Halutessasi voit voidella reunat kananmunalla, jolloin omenalehtileivoksiin tulee kaunis kiiltävä hiukan normaalia tummempi pinta.

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes leivokset ovat kohonneet kauniin lehteviksi ja ottaneet nätisti väriä kauttaaltaan. Nauti omenaleivokset paistopäivänä.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, omenaleivos, omenalehtileivos, omena-lehtileivos, lehtitaikina, voitaikina, vaniljakreemi

⇢ Seuraavalla sivulla: Lakudonitsit
⇠ Edellisellä sivulla: Tomaatti-oliivileipä


Ei arvosteluja vielä!Sinun arvosanasi:Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Kesä lähestyy ja leivonnaisissa maistuvat mm. raparperi ja mansikka!
Kirpsakan makea mansikka-raparperipaistos vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact