Helpot ja nopeat omenalehtileivokset valmistuvat vaivatta kaupan valmistaikinasta. Reipas leipuri leipoo myös voitaikinan ja vaniljakreemin itse. Kaupan lehti- ja voitaikinoiden käyttäminen leivonnassa ei ole häpeä. Teolliset lehtitaikinat ovat kotitekoisia lehtevämpiä ja rakenteeltaan usein muutenkin parempia. ![]() Nämä nopeat herkut toimivat erityisen hyvin yllätysvieraiden varalta! Täytä leivokset mielesi mukaisesti paistonkestävällä hillolla, vaniljakreemillä ja hedelmillä tai marjoilla. Omenalehtileivos
Valmista ensin vaniljakreemi mikäli teet sen itse. ![]() Kauli itse tehty taikina 3 mm paksuiseksi suorakaiteeksi. Ota taikinaleikkurilla tai veitsellä 8 cm kertaa 8 cm kokoisia neliöitä. ![]() Anna valmistaikinan sulaa noin 30 minuuttia huoneenlämmössä. Puolita valmistaikinan palat neliöiksi kuvan mukaisesti. Painele kevyesti kolo keskelle. Viipaloi omenat ohueksi. Pursota koloon noin 1-2 rkl vaniljakreemiä. Lado omenaviipaleet vaniljakreemin päälle, paina kevyesti. Ripottele pinnalle kanelia ja mantelilastuja. Halutessasi voit voidella reunat kananmunalla, jolloin omenalehtileivoksiin tulee kaunis kiiltävä hiukan normaalia tummempi pinta. ![]() Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes leivokset ovat kohonneet kauniin lehteviksi ja ottaneet nätisti väriä kauttaaltaan. Nauti omenaleivokset paistopäivänä. ![]() Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, omenaleivos, omenalehtileivos, omena-lehtileivos, lehtitaikina, voitaikina, vaniljakreemi ⇢ Seuraavalla sivulla: Lakudonitsit Lukijoiden arvosana: ![]() Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact