EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

05.03.2015

Tervehdys!

Koska esittelytekstien itsestäni kirjoittaminen on mielestäni kiusallista, ajattelin ensimmäisessä kirjoituksessani tutustuttaa lukijat ruoanlaitto- ja leipomisfilosofiaani jonkun lempireseptini kautta. Ok, ”filosofia” on ehkä turhan hieno ilmaisu, mutta joitain periaatteita noudatan, kun yritän päättää, mitä seuraaavaksi keittiössäni loihdin.

1) Helppous ja nopeus: Olen oikeasti aika toistaitoinen ja kärsimätön. Jompikumpi loppuu aina liian monimutkaisen reseptin kohdalla, taidot tai pinna!
2) Vähän tiskiä: Tämäkin liittyy laiskuuteeni. Mitä vähemmän pestäviä kulhoja, kippoja, vispilöitä ja survimia, sen parempi!
3) Sen täytyy kelvata 1,5-vuotiaalleni: Muistan lopun ikääni sen kerran, kun melko tuoreena äitinä höyrytin tislatussa vedessä kasvatetun, käsin hierotun rotulohen parhaita paloja ja kalttasin Sophie Lorenin näköisten naisten käsinpoimia luomutomaatteja tehdäkseni itse lastenruokaa, jonka oma ruokakriitikkoni yökkäsi saman tien pois. Never again.
4) Ammenna idästä: Sukujuureni ovat Venäjältä ja venäläisen keittiön lisäksi pidän siellä suosituista entisten neuvostotasavaltojen, kuten Georgian herkuista.

Nyt siis vuorossa hieman erikoiselta kuulostava, mutta helppo ja herkullinen uunirahka. Jos ”uunissa paistettava rahka” ei herätä positiivisia mielikuvia, rautalangasta vääntäen kyseessä on melkein kuin rahkapiirakan täyte ilman pohjaa.

Uunirahka

Uunirahka

  • 1 prk (250g) rahkaa (Valion ”perinteinen”, lohkeava rahka sopii hyvin tähän tarkoitukseen
  • 2 dl kermamaitoa tai kahvikermaa
  • 3 munaa
  • n. 0,5 dl sokeria (0,25 dl riittää, jos et ole makean ystävä)
  • 0,5 dl mannasuurimoita
  • Sitruunamehua maun mukaan (1-2 rkl) + halutessasi sitruunankuorta raastettuna
  • n. 1 tl aitoa vaniljaa
  • Rusinoita maun mukaan (ei yhtään >< kourallinen)

Valmistus

Sekoita kaikki aineet yhteen kulhossa, kaada uunivuokaan. Jos et ole laiska, voit voidella uunivuoan, mutta itse en koskaan niin vaivaudu tekemään ja hyvin on rahka irronnut. Paista 175 asteessa puolisen tuntia eli kunnos seos on hyytynyt ja saanut hiukan väriä pintaan.

Syö lämpimänä tai jäähtyneenä esimerkiksi marjojen tai marjasoseen kanssa. Myös smetana (esimerkiksi Deliciestin 20% rasvaa sisältävä smetana) sopii lisukkeeksi.

Avainsanat: Veera, uunirahka, rahka, proteiini, urheilijan jälkiruoka, herkku, ohje, resepti, leivonta, helppo, leipojat

⇢ Seuraavalla sivulla: Veera leipoo - Pasha ja kulitsa
⇠ Edellisellä sivulla: Mango-kookosmoussekakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact