EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Raikas mansikka-limekakku hurmaa kesäisissä kahvipöydissä. Ei turhan makea juustokakku saa raikkautta limestä, joka viimeistellään kauniilla mansikkareunuksella. Kesän tuoreet mansikat ovat tässä kakussa parhaimmillaan!

Mansikka-limekakku

Gluteeniton. 24 cm kakku, 12-15 hlö.

Pohja:

  • 160 g gluteenittomia kaurakeksejä
  • 65 g margariini sulatettuna

Murenna keksit hienoksi muruksi ja lisää margariinisula. Pohjusta irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sekoita tasaiseksi ja painele 24 cm halkaisijan irtovuoan pohjalle.

Täyte:

  • 3,5 dl vispikermaa
  • 225 g maustamaton tuorejuusto
  • 1 dl tomusokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1 limen kuori raastettuna ja mehu
  • 3 tl liivatejauhetta
  • 3 rkl kylmää vettä
  • Tuoreita mansikoita n. 250-350 g

Turvota liivate kylmässä vedessä, juomalasissa, ohjeen mukaisesti, noin 5 minuuttia. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi. Yhdistä tuorejuusto, sokerit, limen kuoriraaste ja mehu. Sekoita tasaiseksi ja notkeaksi esim. sähkövatkaimella. Lämmitä liivate juoksevaksi mikrossa, n. 30 sekuntia. Tarkkaile mikroa, sillä liivate kuohuu herkästi yli!

Anna liivatteen jäähtyä hetki. Valmistele sillä välin mansikat vuoan sisäreunalle. Leikkaa kanta pois. Pilko mansikat ohueksi, niin että mansikan kaunis kuvio sisältä tulee näkyviin. Ripottele kantapalat keksipohjan päälle. Käytä siistit ja kauniit keskikohdat reunoihin. Asettele mansikat tiiviisti kiinni reunaan, vieri viereen. Käytä matalia mansikoita, jotta ne varmasti peittyvät juustomassan alle. Voit leikata mansikoista paksusta päästä hiukan pois, jotta ne ovat sopivan kokoisia vuokaan.

Kaada liivate vielä lämpimänä, ei tulikuumana, pienissä erissä juustoseokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi lisäysten välillä. Voit sekoittaa liivatteen juustoon myös ohuena nauhana samalla voimakkaasti sekoittaen. Käsivatkaimella sekoitettaessa pääset helpommalla pienissä erissä lisäämällä. Nostele kermavaahto juustoseokseen nuolijalla tai puukauhalla. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä käytä liikaa voimaa, sillä kermavaahto tekee kakusta kuohkean! Kaada juustokakkumassa nopeasti keskelle kakkuvuokaa.

Levitä juustomassa palettiveitsellä tai nuolijalla ensin kohti reunoja ja mansikoita. Painele massaa kevyesti mansikoihin. Tasoita pinta. Kopauta vuokaa pöytään kerran pari, jotta isoimmat ilmataskut menevät rikki. Peitä vuoka muovikelmulla ja nosta jääkaappiin vähintäänkin 4 tunniksi hyytymään.

Irrota kakku vuoasta erittäin varovasti. Avaa irtovuoan hakanen varovasti. Mikäli näyttää siltä, että kakku ei irtoa vuoasta hajoamatta, voit pyöräyttää vuoan sisäreunoja myöten paletti- tai voiveitsellä. Siirrä lime-mansikkakakku leivinpaperin avulla vuoasta tarjoiluastialle. Asettele palettiveitsi, tai kakkulapio, keksipohjan ja leivinpaperin väliin. Liu'uta kakku tarjoiluastialle samalla kevyesti leivinpaperia toisella kädellä poistaen.

Vaahdota pieni määrä kermaa, 2 dl, koristele kermaruusukkein ja tuorein mansikoin.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, mansikka-limekakakku, juustokakku, kakku, mansikkakakku, limekakku, hyydykekakku, mansikkalimekakku, limemansikkakakku, gluteeniton, keksipohja, keliakia

⇢ Seuraavalla sivulla: Lohigalette
⇠ Edellisellä sivulla: Mansikka-raparpericrumble


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Leipojat viettävät kesälomaa elo-syyskuun!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact