EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Kevät on passionhedelmien satokautta ja pääsiäisen kahvivieraita voi ilahduttaa mureaakin mureammilla pikkuleivillä, joiden välissä on anteliaasti hedelmäistä kreemiä. Passionhedelmän mehustaminen onnistuu kaapimalla lusikalla hedelmän sisällön teesiivilään ja puristamalla lusikalla niin kauan, kun mehua irtoaa. Koska joskus passionhedelmät ovat yllättävän kuivakkaita tai kuoresta voi paljastua jopa tyhjä hedelmä, kannattaa ostaa muutama ylimääräinen kappale kaiken varalta.

Passionhedelmäpikkuleivät

8 kpl.

  • 170 g pehmeää voita
  • 1 dl tomusokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,1 dl maissijauhoa
  • 1 tl aitoa vaniljaa

Täyte:

  • 80 g pehmeä voita
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 2-3 passionhedelmän mehu

Siivilöi taikinaa varten voin sekaan tomusokeri ja vatkaa, kunnes saat ilmavan seoksen. Lisää sitten sekaan jauhot ja vanilja, ja sekoita lusikalla kunnes ainekset ovat sekoittuneet taikinaksi, älä vaivaa.

Jaa taikina 16 samankokoiseen osaan ja pyörittele palloiksi. Jaa pallot kahdelle leivinpaperilla peitetylle pellille. Litistä palloja hieman ja paina päälle haarukalla koristekuvio.

Paista 175-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, eli kunnes pikkuleivät alkavat juuri saada hieman väriä.

Siirrä valmiit pikkuleivät varovasti jäähtymään esimerkiksi ritilälle. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.

Siivilöi täytettä varten tomusokeri pehmeän voin sekaan ja vatkaa ilmavaksi vaahdoksi. Lisää passionhedelmämehu sekaan vähitellen, koko ajan vatkaten. Täytteen on pysyttävä tasaisena eli lopeta mehun lisääminen, mikäli täyte alkaa muuttua kokkareiseksi.

Levitä valmista täytettä pikkuleivälle ja paina (varovasti!) toinen kanneksi. Siivilöi valmiille pikkuleiville koristeeksi tomusokeria.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, veera leipoo, passion keksit, passionhedelmä pikkuleivät, pikkuleipä, pikkuleivät, passionpikkuleivät, hedelmäkeksit, passion hedelmä, cookies, voikreemi

⇢ Seuraavalla sivulla: Mantelinen mutakakku
⇠ Edellisellä sivulla: Trooppinen rahkakakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact