EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Mehevä vuokaan leivottu mascarpone-mustikkapulla maistuu parhaalta kuuman kahvikupillisen tai kylmän maitolasillisen kera – sinä päätät miten pullasi nautit!

Mascarpone-mustikkapulla

Kaksi noin reilun 1 litran vuokapullaa.

  • 2,5 dl kevyt- tai rasvatonta maitoa
  • 30 g tuorehiivaa tai 11 g kuivahiivaa
  • 75 g sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 kpl kananmunia
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 1,5 tl kardemummaa
  • 65 g voita paloiteltuna
  • Voiteluun kananmuna, raesokeria ja mantelilastuja.

Yhdistä kaikki aineet paitsi voi. Vaivaa taikinaksi koneella 8 minuuttia, käsin 13 minuuttia. Lisää paloiteltu voi ja pari ruokalusikallista vehnäjauhoja. Vaivaa koneella vielä 5 minuuttia, käsin 8 minuuttia. Anna taikinan levätä kulhossa muovikelmulla peitettynä noin 30 minuuttia. Valmista tällä välin mascarpone-mustikkatäyte.

Pullataikina kohoaa mukavasti lyhyenkin levon aikana.

Mascarpone-mustikkatäyte:

  • 250 g mascarpone-juustoa
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • N. 2 dl mustikoita

Vaahdota mascarpone ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele mustikat kevyesti juustoseokseen.

Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa hetki pöytää vasten. Pyöräytä palloiksi. Kauli taikinapallot noin 30 x 40 cm levyiksi. Levitä täyte taikinalevyille. Pyöritä sormin tiukahkoksi rullaksi. Aseta saumapuoli alaspäin. Leikkaa taikinarulla keskeltä halki pituussuunnassa. Jätä taikinarullan yläosa yhtenäiseksi. Kieritä taikinarullan puolet toistensa ympäri ja purista pää yhteen. Nosta pulla leivinpaperoituun pitkulaiseen kakku- tai leipävuokaan. Anna nousta noin 40 minuuttia lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.

Levitä puolet täytteestä yhdelle taikinamatolle.
Rullaa taikina tiukahkoksi pötkyläksi.
Halkaise rullat kahtia, jätä kuitenkin toinen pääty yhtenäiseksi.

Voitele hyvin noussut vuokapulla rikotulla kananmunalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja mantelilastuja. Paista vuokapullia 190-asteisessa uunissa noin 25-40 minuuttia, kunnes pulla on ottanut reilusti väriä. Paistoaika vaihtelee paljonkin riippuen uunista ja käytetystä uunivuoasta. Tumma vuoka valmistuu nopeammin kuin vaalea vuoka. Vuokapullan paistamisessa tulee olla tarkkana, jotta pulla on kypsä myös pohjasta. Voit nostaa pullaa leivinpaperista pitäen ja kurkata sen pohjaa, mikäli sielläkin on hyvin väriä on vuokapulla valmis.

Vuokapullaa on helppo käsitellä, kun vuoka on vuorattu leivinpaperilla!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, vuokapulla, mascarponepulla, mascarpone-pulla, mascarpone-mustikkapulla, mascarpone mustikka pulla, mustikkavuokapulla, mascarponevuokapulla, mascarpone-mustikkavuokapulla, mascarponejuusto, fariinisokeri, mustikat, pullataikina

⇠ Edellisellä sivulla: Sandra leipoo - Mustikka-banaanileipä


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Leipojat viettävät kesälomaa elo-syyskuun!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact