EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

07.05.2015

Hei kaikki!

Miten menee? Meillä menee loistavasti ja on kyllä sanottava, että kevät todellakin saa perhoset liikkeelle vatsassani. En ole koskaan ollut valmiimpi kesään kuin nyt. Odotan innolla mitä kesä tuo tullessaan minulle ja pikkuperheelleni. Minulla on mahtava leipäresepti, jonka haluan jakaa kanssanne – siis, jos jotain näin maukasta voi vielä kutsua leiväksi! Se on:

Mustikka-banaanileipä

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Ohjeesta valmistuu 1 leipä.

  • 2,4 dl mustikoita
  • 3 kypsää keskikokoista banaania, muussattuna
  • 2 rkl makeuttamatonta aprikoosihilloa
  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • Ripaus suolaa
  • 2 rkl pehmeää voita
  • 1,2 dl fariinisokeria
  • 2 isoa valkuaista
  • 1 tl vanilijasokeria

Yhdistä jauhot, sooda, suola ja vaniljasokeri. Siirrä sivuun.

Vaahdota pehmeä voi ja fariinisokeri isossa kulhossa sähkövatkaimella. Lisää valkuaiset, banaanimuusi ja aprikoosihillo ja vatkaa keskinopeudella, kunnes aineet ovat hyvin sekaisin. Vedä kulhon reunat ja pohja välillä lastalla, jotta kaikki voisokerivaahto sekoittuu muiden aineiden kanssa hyvin.

Lisää kuivat aineet ja sekoita kevyesti sekaisin. Älä vaivaa tai leivästä tulee sitkeää! Nostele kevyesti joukkoon mustikat. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun pitkulaiseen vuokaan ja paista 180 asteessa keskitasolla noin 50-55 minuuttia, tai kunnes hammastikkuun ei jää märkää taikinaa työntäessäsi sen kakkuun.

Noh, mitäs sanotte? Vieläkö tätä voi kutsua leiväksi; eikö tämä ole liian hyvää leiväksi? Näin se todellakin on!

Lähde: http://www.skinnytaste.com/2015/04/blueberry-banana-bread.html

Avainsanat: leipojat, leivonta, Sandra, resepti, ohje, terveellinen, helppo, nopea, mustikka, banaani, leipä, kahvikakku, kakku, kuivakakku, kahvipöydän, herkku, muffinssi, täysjyvä

⇢ Seuraavalla sivulla: Mascarpone-mustikkapulla
⇠ Edellisellä sivulla: Joonatan leipoo - Granaattiomenaskonssit


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Sandra

Kirjoittaja on parikymppinen Tukholmassa asuva kahden pienen lapsen äiti, joka on kiinnostunut hyvästä ja terveellisestä ruoasta, valokuvaamisesta ja bloggaamisesta. Sandra on Leipojat.fi -sivuston uusi jäsen, joka kirjoittaa kuukausittain leipomisesta (sen opettelemisesta..) ja arjesta lasten kanssa!

Mikäli haluat tietää Sandrasta lisää, voit seurata hänen ruotsinkielistä blogiaan osoitteessa: http://sandrarogers.me/

Sandra leipoo - Näkkileipä
Sandra leipoo - Rukiinen porkkanaleipä
Sandra leipoo - Calzone
Sandra leipoo - Bagelit
Sandra leipoo - Jouluinen näkkileipä
Sandra leipoo - Lucia-pullat
Sandra leipoo - Pizzasämpylät
Sandra leipoo - Aamiaissämpylät
Sandra leipoo - Pääsiäis-macaronit
Sandra leipoo - Mustikka-banaanileipä


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact