EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Suklainen Sacher-kakku on kahvipöytien klassikko, joka käy hienompaankin juhlapöytään. Mehevä kakkupohja kostutetaan suomalaiseen makuun sopivaksi ja täytetään taivaallisella suklaakreemillä ja aprikoosimarmeladilla. Koko komeus kruunataan pehmeän samettisella suklaakuorrutteella, suklaa-ganachella.

Sacher

Suklaakakkupohja. 24 cm halkaisija.

Pohja:

  • 4 kpl kananmunan valkuaisia
  • 4 kpl kananmunan keltuaisia
  • 1,50 dl sokeria
  • 110 g sulaa voita
  • 110 g sulaa tummaa suklaata
  • 1,25 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Kostutukseen sokeroimatonta mehua tai limsaa
  • Täytteeksi aprikoosimarmeladia 150 grammaa ja suklaakreemiä
  • Kuorruteeksi suklaa-ganache

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Erottelu on helpompaa, kun munat ovat kylmiä. Sulata voi ja suklaa mikrossa, huom. varo ettei suklaa pala! Voit sulattaa voin ja suklaan samassa kulhossa, kunhan muistat sekoittaa tasaisin välein sulatuksen aikana.

Vaahdota valkuaiset ja 0,25 dl sokeria pehmeäksi, mutta jämäkäksi marengiksi. Marenki on valmis, kun se ei tipu käännettäessä kulho ylösalaisin. Vaahdota keltuaiset ja 1 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi, kunnes vaahtoon jää selvä kuvio vatkaimista

Sekoita keltuaisvaahtoon voi-suklaasula ja siivilöi sekaan kuivat aineet. Nostele sekaisin joko kädellä tai nuolijalla. Lopuksi nostele valkuaisvaahto keltuaisseokseen. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun 20 cm halkaisijan kakkuvuokaan ja tasoita pinta.

Paista kakkupohjaa 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes cocktailtikkuun ei jää märkää taikinaa. Peitä pinta kevyesti foliolla, jos se meinaa tummua liikaa.

Anna pohjan jäähtyä vuoassa 30 minuuttia ennen sen kumoamista. Pyöräytä voiveitsellä kakun reunoja myöten ennen kumoamista. Anna kakkupohjan jäähtyä vuoan alla.

Suklaakreemi:

  • 330 g maitoa
  • 100 g sokeria
  • 84 g keltuaisia
  • 2,5 tl liivatejauhetta tai 5 liivatelehteä
  • 330 g tummaa suklaata pieneksi pilkottuna
  • 465 g vispikermaa vaahdotettuna kuohkeaksi kermavaahdoksi

Lämmitä maito, sokeri ja keltuaiset vesihauteessa tai hyvin varovasti suoraan kattilassa miedolla lämmöllä 85 asteeseen.

Kaada kuuma maitoseos tumman suklaarouheen päälle. Sekoita tasaiseksi, kunnes suklaa on sulanut. Turvota liivate ja kuumenna juoksevaksi mikrossa. Tarkkaile mikroa sillä liivate kiehuu herkästi yli kuumetessaan! Lisää liivate edelliseen. Sekoita tasaiseksi. Siivilöi seos tiukalla siivilällä ja anna jäähtyä noin 20-asteiseksi. Kun seos on jäähtynyt nostele sekaan kermavaahto.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Aseta alimmaksi pohjaksi paistossa päällä ollut hiukan epätasainen puoli. Kostuta pohja kevyesti. Sivele pohjan päälle ohut kerros aprikoosimarmeladia. Levitä marmeladin päälle tasaisesti noin 1 cm kerros suklaakreemiä. Aseta päälle seuraava pohja ja paina kevyesti tasaiseksi. Kostuta ja täytä pohja edellisen tapaan. Aseta päälle paistossa alimpana ollut tasainen pohja, tasainen pinta ylöspäin. Paina kevyesti tasaiseksi ja tarkista kakun suoruus. Kostuta pinta kevyesti. Sivele suklaakreemiä tasainen kerros kakun pinnalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin suklaa-ganachen valmistumisen ajaksi. Voit täyttää kakun päivää ennen tarjoilua ja kuorruttaa ganachella vasta tarjoilupäivänä. Peitä kakku tällöin huolellisesti muovikelmulla, jotta se ei kuivu. Valmista suklaa-ganache.

Suklaa-ganache:

  • 100 g kermaa
  • 30 g glukoosisiirappia
  • 30 g sokeria
  • 165 g tummaa suklaata pieneksi pilkottuna
  • 65 g voita nokareina

Kiehauta kerma, glukoosisiirappi ja sokeri keskilämmöllä kattilassa. Kaada kiehuva kermaseos tumman suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Lisää voi nokareina ja sekoita tasaiseksi. Kuorruta kakku 35-asteisella suklaa-ganachella. Aseta kakku ritilän päälle tai kakkua hiukan pienemmälle korkealle tasapohjaiselle astialle, kuten mittakannu tai vaasi. Kaada 35-asteinen suklaakuorrute kakun pinnalle ja levitä tasaisesti palettiveitsellä, jotta kakku peittyy kauttaaltaan myös reunoilta. Levitä kuorrute nopeasti sillä se jähmettyy pian kosketuksesta kakun kanssa. Siisti reunat palettiveitsellä ja nosta tarjoilualustalle. Koristele halutessasi elävillä kukilla, syötävällä kullalla tai perinteisesti kirjoittamalla sulalla tummalla suklaalla kakun pinnalle sanan Sacher.

Leikkaa Sacher aina kuumalla ja kuivalla veitsellä, jotta suklaakuorrute ei halkeile rumasti. Kuumenna veitsi kuuman vesihanan alla ja pyyhi kuivaksi ennen leikkaamista. Toista jokaisen ennen jokaista leikkaamista.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, suklaakakku, sacher, sacher-kakku, sacherkakku, suklaa-kakku, suklaatäytekakku, suklaakreemi, suklaakakkupohja, aprikoosimarmeladi, aprikoosihillo, suklaakuorrute, suklaaganache, kreemi, suklaa-ganache

⇢ Seuraavalla sivulla: Moccabebet
⇠ Edellisellä sivulla: Prinsessaleivos


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Kevään juhlapöytiä komistavat mm. nämä herkut: raparperi-britakakkua, Sacher-kakkua ja pehmeää päärynäkakkua!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact