EtusivuReseptitOta yhteyttä

Kahvipöydän klassikko, mokkapalat, maistuvat kaiken ikäisille. Tämä mokkapalaresepti on super-helppo ja nopea. Yhdistä aineet ja paista. Valmista kuorrute ja nauti!

Mokkapalat

30x20 cm vuoka.

  • 4 kpl kananmunia
  • 2,5 dl sokeria
  • 200 g voita tai margariinia sulatettuna
  • 2 dl maitoa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria

Sulata voi mikrossa tai liedellä. Yhdistä sokeri ja voisula, sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää maito ja kananmunat, sekoita tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Nostele sekaisin nuolijalla tai puulusikalla. Kaada taikina 30x20 cm leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Levitä tasaiseksi.

Paista mokkapaloja uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes tikkuun ei jää märkää taikinaa. Anna mokkapalojen jäähtyä vuoassa.

Kuorrutus:

  • 75 g voita sulatettuna
  • 0,75 dl vahvaa kahvia
  • 240 g tomusokeria
  • 0,5 dl tummaa sokeroimatonta kaakaota
  • 2 tl vaniljasokeria
  • Pinnalle kookoshiutaleita

Sulata voi. Keitä erittäin vahvaa kahvia tai käytä pikakahvijauhetta. Yhdistä aineet tasaiseksi kuorrutteeksi. Kaada kuorrute jäähtyneen mokkapalalevyn päälle ja tasoita pinta palettiveitsellä. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita.

Nauti mokkapalat kylmän maidon kanssa!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, mokkapalat, mokkapaloja, kaakaoruudut, kahviruudut, helppo, helpot mokkapalat, nopea, hyvä, kuohkea, mehevä, kahvikuorrutus, sokerikuorrutus

⇢ Seuraavalla sivulla: Veera leipoo - Suklaaneliöt
⇠ Edellisellä sivulla: Puolukka-kauraleipä


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact