EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Tämä keveä ja ihanan raikas moussekakku on gluteeniton ja laktoositon! Mustaherukkamoussen sivistynyt olemus tekee kakusta oivallisen valinnan niin valmistujaisiin kuin häihinkin. Ja koska kakku on gluteeniton ja laktoositon soveltuu se myös vieraille, joilla on erikoisruokavalio.

Mustaherukkamoussekakku

Noin 2 kappaletta 24 cm halkaisijan kakkuja

Kakkuja varten tarvitset:

1 viiden munan kakkupohja perunajauhoilla kahteen osaan leikattuna. Voit toki käyttää pohjana mitä tahansa kakku- tai keksimassaa, mutta silloin kakku ei ole enää gluteeniton!

Moussen valmistus:

  • 450 g paseerattua mustaviinimarjasosetta (myös vahva mehu käy)
  • 350 g kuumamarenkia
  • 8 kpl liivatelehtiä tai 4 tl liivatejauhetta
  • 750 g kermavaahtoa (laktoositonta vispikermaa)

Aloita moussekakun teko kuumamarengin valmistuksella:

  • 120 g valkuaista
  • 20 g sokeria

Vaahdota valkuainen ja sokeri marengiksi.

  • 220 g sokeria
  • 70 g vettä

Keitä sokeri ja vesi noin 124 asteeseen. Mittaa sokeriveden lämpötila sokerimittarilla.

Kaada kuuma sokerivesi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon ja vatkaa suurimmalla nopeudella noin 1 minuutti.
Vatkaa sen jälkeen pienellä nopeudella kunnes marenki on kylmää.


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi.

Lämmitä mustaherukkasose. Lisää kuumaan soseeseen liivate. Sekoita vispilällä kunnes liivate on täysin sulanut ja sekoittunut soseeseen. Anna jäähtyä haaleaksi niin että sose on kuitenkin vielä nestemäistä.

Kaikki aineet valmiina moussen valmistukseen.

Kun mustaherukka-liivateseos on jäähtynyt, nostele kuumamarenki kevyesti soseeseen. Lopuksi nostele kermavaahto kevyesti soseeseen.

Aseta kakkupohjaviipale irtokakkupohjavuoan pohjalle ja kostuta sitä hiukan mehulla. Tässä vaiheessa voit lisätä pohjan päälle pari kourallista pakastemarjoja, kuten vadelmia tai mustaherukoita. Täytä kakkuvuoista kaksi kolmasosaa moussella. Kopauta vuoan reunaa pari kertaa pöydän kulmaan, jotta mahdolliset isommat ilmakuplat menevät rikki.

Nostele kuumamarenki kevyesti soseen joukkoon. Lopuksi nostele vielä kermavaahto soseeseen.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia ennen tarjoilua.
Irrottaessasi kakkuvuoan reunoja lämmitä reunoja ensin käsilläsi. Raota reunaa varovasti vähän kerrallaan, jotta kakku pysyy ehjänä.
Koristele kakku marjoilla ja tuoreilla kukilla.

Kakku sopii täydellisesti myös pakastettavaksi! Nosta kakku pakkasesta huoneenlämpöön 1 tunnin ajaksi ennen tarjoilua.

⇢ Seuraavalla sivulla: Gluteeniton kääretorttu
⇠ Edellisellä sivulla: Kuumamarenki


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Suussa sulavaa sydämessä palavaa!

– Papsa 14.01.2015

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact